Užkandę supermenai perėjo prie remiksų

Užkandę supermenai perėjo prie remiksų

Naujas albumas

"Keliamės antrą valandą dienos, po vakarėlio nuo išgerto
alkoholio kiekio skauda galvas, šalia guli nepažįstamos
gražuolės, o iš lovos be porcijos kokaino negalime išlipti...", -
paklausti, kaip prasideda jų diena, juokavo muzikantai

Grupė "SH" - Audrius Kalytis, Tomas Ramančiūnas, Martynas Tamulis ir Arūnas Bandzaitis - prieš trejus metus išgarsėjo už širdies griebiančia balade "Sumaišyk mane su cukrum". Debiutinį albumą "Supermeno užkandžiai" grupė priekabiai įrašinėjo daugiau nei dvejus metus. Tuo tarpu dabar, praėjus vos pusmečiui po albumo pasirodymo, "SH" savo gerbėjams pateikė netikėtą siurprizą - naują vienuolikos kūrinių albumą "Supermeno remix'ai". Šį mėnesį pasirodžiusiam albumui visų garsiausių grupės kūrinių versijas sukūrė žinomi Lietuvos prodiuseriai. Dalį kūrinių prodiusavo Darius Žičkus, Londone gyvenantis lietuvių prodiuseris. "SH" muzikantai atsako į "Vakarų ekspreso" klausimus.

Pirmąjį savo albumą "Supermeno užkandžiai" įrašinėjote daugiau nei dvejus metus, o antrasis pasirodė jau po pusmečio. Ar toks buvo jūsų planas?

Ir taip, ir ne. Kai įrašinojome "Supermeno užkandžius", net nepagalvojome apie remiksų albumą, bet jis gimė. Ir visai netikėtai. Paprasčiausiai daugelį prodiuserių labai sudomino mūsų dainos ir jie patys pasisiūlė sukurti jų remiksus. Juk visame pasaulyje tai labai populiaru. Ir mums ta idėja patiko. Kai baigėme įrašyti pirmąjį albumą, antrojo dainos jau buvo sukurtos prodiuserių. Į vieną kompaktinį diską jos nebūtų tilpusios. Todėl gimė "Supermeno remix'ai".

Kuris albumas jums patiems labiau patinka?

Neįmanoma palyginti. Į "Supermeno užkandžius" mes sudėjome tai, ką kūrėme ne vienerius metus. Šis albumas mums brangus kaip vaikas. "Supermeno remix'ai" - dovana. Prodiuseriai parodė tai, ką išgirdo mūsų dainose. Tos dainos skamba visiškai kitaip, mes patys niekada net nebūtume pamanę, kad taip gali būti. Muzikos suvokimo prasme "Supermeno remix'ai" mums davė labai daug. Supratome, kad šiuolaikinės technikos galimybės iš tiesų praplečia suvokimo ribas. Net atrodo, kad tų ribų visai nėra. Šiandien daina skamba kaip rokas, o rytoj ji jau sukasi šokių muzikos vakarėlyje. Fantastika. "Supermeno užkandžiai" ir "Supermeno remix'ai" - tai dvi viena kitą papildančios dalys.

Kuris remiksas jums atrodo labiausiai pavykęs?

"Ginklas", šiuo metu skambantis radijo stočių eteryje, atrodo išties galingai. Jį sukūrė gabūs prodiuseriai Art G. ir Serge Grey. Mūsų draugas iš Londono Darius Žičkus irgi "parodė klasę". Jis remiksavo dainas "Gal", "Deja Vu (Mes pagaminti Europoje)", "Sumaišyk mane su cukrum" ir "Supermeną". Kiti irgi nepasišiukšlino. Važiavome iš Vilniaus namo į Kauną ir pakeliui klausėmės naujo albumo. Pajutome, kad muzika labai tinka kelionei. Šimtą kilometrų įveikėme nepastebimai.

Kaip manote, ar "Supermeno remix'ai" gali tapti komerciškai sėkmingu albumu?

Tai klausimas, į kurį plačiau galėtų atsakyti mūsų leidybos firma. Mes manome, kad gali.

Kiek albumų tikitės parduoti?

Manome, kad bus parduota tiek pat, kiek ir "Supermeno užkandžių".

Prieš kelerius metus buvote niekam nežinoma grupė. Dabar jums prognozuojama sėkmė įvairiuose muzikos apdovanojimuose. Ką patys apie tai manote, ar jaučiatės tokie ypatingi, kad galėtumėte vadinti save žvaigždėmis?

Jaučiamės muzikantais, kurie turi galimybę savo muziką pristatyti daugybei žmonių. Džiaugiamės, kad išleidome albumus, dėl kurių negėda. Nežinia, iš kur kalbos apie būsimą apdovanojimų lietų, bet... norėtume laimėti geriausio albumo nominaciją. Tai būtų reklama gerai muzikai ir didelis mūsų darbo įvertinimas. O žvaigždėmis gali jaustis U2, mes galime būti tik kvailai pasikėlę šikniai. Tikiuosi, kad tai mums negresia. Jei pastebėsite, kad pradėjome "keltis", nuleiskite ant žemės!

Tad jūsų gyvenimas - visai "nežvaigždiškas"? Kokia yra jums įprasta diena?

Keliamės antrą valandą dienos, po vakarėlio nuo išgerto alkoholio kiekio skauda galvas, šalia guli nepažįstamos gražuolės, o iš lovos be porcijos kokaino negalime išlipti... Ar patikėjote? - juokiasi muzikantai. - Iš tiesų viskas yra gerokai nutolę nuo šio roko muzikantams paišomo šablono. Vokalistas Audrius dirba muzikos prekių parduotuvėje, taigi keliasi anksti. Bosistas Tomas studijuoja Muzikos akademijoje, o būgnininkas Aras - kompiuterių firmos vadybininkas. Tik gitaristas Marčius kartais leidžia sau ilgiau pamiegoti. Keletą kartų per savaitę renkamės repetuoti. Tomas ir Aras "atvaro" iš Vilniaus į Kauną. Be to, keliaujame į koncertus.

Teko girdėti jūsų gerbėjus skundžiantis, kad per retai koncertuojate.

Rečiau nei galėtume. Tai priklauso ne tik nuo mūsų. Mes - gyvai grojanti grupė. Tokie beveik išnykę keistuoliai, kurie į koncertus tempiasi instrumentus. Mums reikia, kad juos įgarsintų, kad ant scenos būtų bent jau elementarūs aparatai, reikalingi gyvai muzikai. Daugeliui koncertų organizatorių tai atrodo neįsivaizduojama prabanga, arba jie tingi sukti smegenis ir geriau pakviečia "fonograminę" grupę. O šiaip nesame išdidūs ir koncertuojame visur, kur tik yra sudarytos bent minimalios sąlygos.

Ar tiesa, kad neseniai viename mieste buvote gėdingai nušvilpti?

Kokiame? Nepamenam tokio koncerto. Sakot, nušvilpti? Grynas prasimanymas.

Be to, sklando gandai, kad grupės vokalistas Audrius paniškai bijo mobiliųjų telefonų.

Paniškai... Taip labai jau nebebijo, mes jį pripratinome prie telefono, bet jis nuolat jį kur nors užkiša, palieka ar pan. Paskutinį kartą telefono jis ieškojo dvi paras ir netyčia rado nešvarių skalbinių dėžėje.

Tai gal netiesa ir tai, kas kalbama apie jūsų būgnininką Arą - sakoma, jis yra "beprotis be stabdžių".

O, čia jau tiesa, geriau jam po kojomis nesipainioti, kai yra blogai nusiteikęs. Tada jis gali iškeikti paskutiniais žodžiais ir pagrasinti duoti į galvą. Bet jei Aras geros nuotaikos, krečia tokias nesąmones, kad mirštam iš juoko. Jis mėgsta šokiruoti žmones. Gali viduryje miesto maudytis fontane arba atsigulti viduryje gatvės ir vaidinti, kad miega. Jį tokie bajeriai labai linksmina.

Goda PETKUTĖ

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder