Už tarnystę Lietuvai apdovanoti ir klaipėdiečiai

Už tarnystę Lietuvai apdovanoti ir klaipėdiečiai

Panevėžyje jau ketvirtą kartą buvo teikti Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliai "Tarnaukite Lietuvai". Tarp laureatų - ir penki Vakarų Lietuvos atstovai.

Medaliai skirti asmenims, dirbantiems valstybės labui ir jos gerovei, reiškiantiems ir įgyvendinantiems pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą.

Šiemet tarp laureatų - du klaipėdiečiai: aktorė, Klaipėdos universiteto Humanitarinių mokslų fakulteto dėstytoja, UNICEF Geros valios ambasadorė, lietuviškojo žodžio puoselėtoja ir skleidėja Virginija Kochanskytė bei geografas, akademikas, pedagogas, Klaipėdos universiteto profesorius habil. dr. Stasys Vaitekūnas.

V. Kochanskytei medalis įteiktas už savanorystės kultūros sklaidą Lietuvoje, o S. Vaitekūnui - už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą ir skleidimą.

"Buvome nepaprastai sujaudinti. Tai buvo nepaprastai šiltas renginys, sakytum, nieko ypatingo nebuvo, tačiau 25 žmonės gavo medalį. Žmonės, kuriuos poetas Vladas Braziūnas pavadino darbščiaisiais kultūros darbininkais. Labai gražu, kad šį medalį gauna įvairių sričių žmonės, bet gražu, kad dauguma jų - viešumoje nežinomi žmonės, pavyzdžiui, bibliotekininkai, kurių tu galbūt visai nesutinki", - įspūdžiais dalinosi V. Kochanskytė.

Pasak jos, apdovanojimas įpareigoja toliau tęsti pradėtus darbus.

"Tai buvo kaip gerumo, lietuvybės, gerumo mišios gerąja prasme. Apdovanojimas labiau yra įpareigojimas geranoriškai dirbti, mylėti savo darbą, dalintis savo talentu, savo gabumais, patyrimais įvairiose srityse", - kalbėjo aktorė.

Apdovanojimus pelnė dar trys Vakarų Lietuvos šviesuoliai. Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Usėnų filialo bibliotekininkė Onutė Miliauskienė ir Plungės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos dailininkė-fotografė Kristina Paulauskaitė apdovanotos už pilietinę iniciatyvą valstybės stiprinimo labui. Už filantropinę veiklą, ypač jaunųjų kūrėjų skatinimą ir rėmimą, apdovanotas kunigas, Mosėdžio (Skuodo raj.) parapijos rezidentas, Mosėdžio vaikų globos namų steigėjas Liudvikas Dambrauskas.

Apdovanojimą Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliu "Tarnaukite Lietuvai" Seimo valdyba įsteigė 2011-aisiais minint šios rašytojos, Steigiamojo Seimo narės, Lietuvos visuomenės ir politikos veikėjos 150-ąsias gimimo metines. Šiemet apdovanojimui gauti buvo pristatyti 65 žmonės, atrinkti 25 - penkiose kategorijose po 5 laureatus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder