URM pristatyta jubiliejinė uosto paroda

URM pristatyta jubiliejinė uosto paroda

Kasmetinio užsienio šalyse reziduojančių Lietuvos ambasadorių suvažiavimo metu Užsienio reikalų ministerijoje pristatyta jubiliejinė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto paroda "Uosto direkcijai 25-eri. Vakar, šiandien, rytoj".

Parodą atidarė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, susirinkusius svečius taip pat pasveikino Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Parodoje eksponuojami plakatai iliustruoja per ketvirtį amžiaus Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos nuveiktus darbus, uosto plėtrą, pokyčius ir perspektyvas. Rekordinė krovinių apyvarta, daug darbo vietų, didžiulis indėlis į šalies ekonomiką ir valstybės biudžetą - šie Klaipėdos jūrų uosto pasiekimai yra itin svarbūs Lietuvos ekonominei-socialinei plėtrai.



Užsienio reikalų ministras akcentavo ir Klaipėdos uosto, kaip valstybės strateginio saugumo objekto, vaidmenį tiek transporto, tiek energetikos srityse. Klaipėdos uostas, įgijęs patirtį ir žinomumą 2011-2015 m. transportuojant NATO Tarptautinių saugumo paramos pajėgų operacijai Afganistane reikalingus nekarinius krovinius, ir šiandien sėkmingai tęsia bendradarbiavimą su NATO, aptarnaudamas į Lietuvą ir per šalį vežamus karinius krovinius. Be to, Klaipėdos uostas yra Lietuvos energetinės nepriklausomybės simbolio - Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo - buvimo vieta.



Atsižvelgiant į nestabilią geopolitinę situaciją Rytų kaimynystėje, vidinius pokyčius pačioje Europos Sąjungoje ir Baltijos jūros uostų tarpusavio konkurenciją, svarbu padėti uostui ir toliau išlaikyti lyderio pozicijas regione. Todėl rinkų diversifikacija yra itin reikšminga, kaip ir naujų partnerių bei krovinių srautų paieška. Siekiant prisidėti prie Klaipėdos uosto augimo ir jo regioninio konkurencingumo didinimo, Užsienio reikalų ministerija ir diplomatinių atstovybių tinklas aktyviai pristato Klaipėdos uosto potencialą, kviečia užsienio šalių verslą išnaudoti Lietuvos transporto sistemos galimybes.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder