URM mėgina susisiekti su visomis lietuvių grupėmis, dalyvaujančiomis kalnų turiadoje centrinio Tian Šanio kalnuose

URM mėgina susisiekti su visomis lietuvių grupėmis, dalyvaujančiomis kalnų turiadoje centrinio Tian Šanio kalnuose

Lietuvos Respublikos generalinis konsulatas Almatoje kreipėsi į Kirgizijos Respublikos ekstremalių situacijų ministeriją, kuri patvirtino gavusi informaciją apie Tian Šanio kalnuose esančią lietuvių grupę. Ministerija taip pat informavo, kad trečiadienio rytą į kalnus išėjo gelbėtojų komanda, jie vakare turėtų pasiekti vietą Kensay kanjone, kurioje yra lietuvių alpinistai.

Kirgizijos ministerijos teigimu, viena mergina žuvo, kita nukentėjo nedaug - gali eiti savo jėgomis. Daugiau nukentėjusių nėra. Artimieji apie nelaimę informuoti. Palaikų parvežimu ir, jei reikės, medicinos pagalba rūpinsis draudimo bendrovė. Ryšys kalnuose labai prastas.

Užsienio reikalų ministerija bando susisiekti su visomis lietuvių grupėmis, dalyvaujančiomis kalnų turiadoje centrinio Tian Šanio kalnuose ir išsiaiškinti konsulinės pagalbos poreikį.

„PZU Lietuva", apdraudusi keliautojų į Kirgiziją grupę ir pranešusi apie vienos dalyvės žūtį, ką tik gavo žinią , kad dar viena grupės dalyvė Tian Šanio kalnuose yra nesunkiai sužeista. Visi kiti grupės dalyviai yra sveiki. Kaip jau skelbta, Lietuvos turistų grupę Kirgizijos Tian Šanio kalnuose užlupo akmenų griūtis.

„PZU Lietuva" kelionės draudimu yra apdraudusi 20 keliautojų į Kirgiziją grupę. Taip pat žinoma, kad šie asmenys į kalnus išėjo pasidaliję grupėmis. Informacijos apie grupių dydį ir sudėtį draudimo bendrovė neturi.

Šiuo metu nelaimės vietoje oro sąlygos yra labai prastos.

Nelaimės ištiktai grupei pagalbą teikia „PZU Lietuva" partnerė „Altas assistance", bendradarbiaujanti su atitinkamomis Kirgizijos tarnybomis.

Šiuo metu jau yra parengtas sraigtasparnis su visa reikiama įranga ir specialistais - jie žino įvykio vietą ir dabar laukia bent kiek palankesnių oro sąlygų ir galimybės išskristi į įvykio vietą.

„PZU Lietuva" mano, kad gelbėtojų pajėgų pakaks suteikti visą reikiamą pagalbą, kai tik gelbėtojai pasieks nelaimės ištiktą grupę.

Šiuo metu gelbėtojai ir draudimo bendrovė palaiko ryšį su grupės vadovu. Tiesa, dėl oro sąlygų ryšys nebūna nuolatinis, tačiau šiuo metu jau turima užtektinai informacijos apie buvimo vietą ir grupės narių būklę. Grupės vadovas jau yra gavęs visą reikiamą informaciją, kokią pagalbą būtina suteikti sužeistai grupės narei iki atvyks gelbėtojai.

Kol kas nėra aišku, kada pasikeis orai ir kada gelbėjimo sraigtasparniai galės pakilti į orą. Kitų būdų greitai pasiekti kalnuose esančią grupę nėra.

Su draudimo bendrove susisiekė ir pagalbą pasiūlė Kirgizijos konsulato atstovai.

Draudimo bendrovė pasirūpins žuvusiosios palaikų pargabenimu į Lietuvą ir visa reikiama medicinine pagalba sužeistai Lietuvos turistei.

Lietuvos Respublikos ambasada Kazachstane ir generalinis konsulatas Almatoje kreipėsi į Kirgizijos Respublikos užsienio reikalų ministeriją prašydami pateikti informaciją apie Lietuvos pilietės žūtį ir jos aplinkybes, tačiau kol kas atsakymo negavo.

Lietuvos Respublikos generalinis konsulatas Almatoje informavo draudimo kompaniją „PZU Lietuva" esąs pasirengęs padėti suteikiant konsulinę pagalbą nukentėjusiems. Kompanijos teigimu, tokios pagalbos kol kas nereikia.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder