Trims dėl VRM viešųjų pirkimų sulaikytiems asmenims suėmimas pakeistas į rašytinį pasižadėjimą neišvykti

Trims dėl VRM viešųjų pirkimų sulaikytiems asmenims suėmimas pakeistas į rašytinį pasižadėjimą neišvykti

Prokurorai trims sulaikytiesiems ikiteisminiame tyrime dėl Vidaus reikalų ministerijos vykdytų galimų neskaidrių viešųjų pirkimų kardomąją priemonę suėmimą pakeitė į rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

"Sprendžiant kardomosios priemonės klausimą prokuroras atsižvelgė į visas aplinkybes ir pasirinko švelnesnes kardomąsias priemones, nesusijusias su laisvės apribojimu, ir jiems yra skirta rašytiniai pasižadėjimai neišvykti", - Eltai sakė Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

Rašytinis pasižadėjimas neišvykti skirtas nuo antradienio sulaikytiems buvusiam vidaus reikalų viceministrui Algimantui Juocevičiui, vidaus reikalų ministro Alfonso Dailiaus Barakausko patarėjui Ervinui Raistenskiui bei prodiuseriui Rolandui Skaisgiriui.

Kiti du šioje istorijoje minimi asmenys - viešosios įstaigos "Pradas media" direktorius Justinas Garliauskas ir bendrovės "NTService" vadovas Peisachas Kačerginskis - iš areštinės paleisti trečiadienio vakarą. Jiems taip pat skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Specialiųjų tyrimų tarnyba antradienį atliko keliolika kratų penkių asmenų gyvenamosiose ir darbo vietose bei politinės partijos Tvarka ir teisingumas būstinėje. Jos yra susijusios su tyrimu dėl galimai organizuotos grupės vykdytos prekybos poveikiu stambiu mastu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder