Traukiasi žemės ūkio viceministras Vilius Martusevičius

Traukiasi žemės ūkio viceministras Vilius Martusevičius

Iš užimamų pareigų traukiasi žemės ūkio viceministras Vilius Martusevičius.

LNK žinioms žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė sakė pirmadienį sulaukusi V. Martusevičiaus pareiškimo atsistatydinti. Ministrė antradienį šį prašymą ketina patenkinti.

Atsistatydinąs V. Martusevičius yra Žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros (ŽŪMPRA) valdybos pirmininkas, atsakingas už maisto produktų pirkimų priežiūrą. Agentūra įtariama pirkusi maisto produktus vargingiems gyventojams už didesnę nei rinkos kainą. Dėl ŽŪMPRA galimai neskaidriai vykdomų pirkimų tyrimą vykdys ir Generalinė prokuratūrą.

Seimo liberalų sąjūdžio frakcijos nariai praėjusią savaitę kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), prašydami išsiaiškinti, ar Žemės ūkio ministerijos vadovybė, tarp jų ir V. Martusevičius, nesupainiojo viešų ir privačių interesų. Liberalai atkreipia dėmesį, kad V. Martusevičius 2000 m. yra dirbęs „Vikondos" koncernui priklausančioje „Krekenavos agrofirmoje", o būdamas ŽŪMPRA valdybos nariu turėjo žinoti apie agentūros vykdomos pirkimus ir galėjo daryti jiems įtaką. Liberalų teigimu, ŽŪMPRA per brangiai pirko ne tik miltus ir kruopas, bet ir mėsos bei daržovių konservus, kuriuos tiekė „Vikondai" priklausąs „Kėdainių konservų fabrikas".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder