Trakuose bus rengiami pakartotiniai savivaldos rinkimai

Trakuose bus rengiami pakartotiniai savivaldos rinkimai

Šių metų birželio 7 d. Trakuose bus rengiami pakartotiniai savivaldos rinkimai. Dėl šiurkščių pažeidimų, užfiksuotų per pirmąjį savivaldos rinkimų turą, rinkimų rezultatai pripažinti ten negaliojančiais.

Tokį sprendimą bendru sutarimu priėmė sekmadienį posėdžiaujanti Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

"Rinkimų rezultatais pasitikėti negalima ir VRK pripažino juos negaliojančiais. Mes nusprendėme, kad pakartotiniai rinkimai turėtų vykti šių metų birželio 7 d. Bus iš naujo registruojami kandidatai, bus iš naujo sudaroma apygardos rinkimų komisija",- žurnalistams sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Pasak jo, papildomų lėšų naujiems rinkimams surengti kol kas prašyti neplanuojama.

"Pirmajame rinkimų ture pavyko išrinkti 19 merų, sutaupė mums rinkėjai tokiu būdu nemažai pinigų, todėl valstybės biudžeto prašyti papildomų pinigų mes kol kas neplanuojame",- sakė Z. Vaigauskas.

VRK pirmininko teigimu, tikriausia tą pačią birželio 7 d. bus paskirti ir Seimo narių rinkimai tose vienmandatėse rinkimų apygardose, kuriuose išrinkti parlamentarai taps merais.

VRK narys R.Stabingis: Trakuose daugiau nei 1000 rinkėjų buvo bandyta papirkti

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nario Roko Stabingio preliminariais duomenimis, Trakuose per pirmąjį savivaldos rinkimų turą bandyta papirkti daugiau nei 1000 rinkėjų.

"Mes manome, kad tai galėtų būti daugiau nei 1000 rinkėjų, tikslių skaičių negalime pasakyti, nes tai duomenys preliminarūs"- sekmadienį po VRK posėdžio žurnalistams sakė R. Stabingis.

Dėl šiurkščių pažeidimų, užfiksuotų per pirmąjį savivaldos rinkimų turą, rinkimų rezultatai pripažinti ten negaliojančiais. VRK sprendimu, šių metų birželio 7 d. Trakuose bus rengiami pakartotiniai savivaldos rinkimai.

VRK nario R. Stabingio teigimu, darbo grupė peržvelgė 10 rinkimų apylinkių Trakų mieste ir ten nustatė, kad pažeistų išorinių balsavimo vokų su pažeistomis halogramomis yra 444.

"Vienose apylinkėse yra daugiau, pavyzdžiui, vienoje apylinkėje jų yra net 110, tai yra labai didelis skaičius sugadinimo, kitose yra mažiau. Mes įtarėme, kad tai galėjo padaryti kažkas, turintis įėjimą į tą patalpą, tai galėjo būti padaryta tyčia",- svarstė VRK narys.

Jis nesiėmė pasakyti, kokios partijos naudai tai padaryta. "Mes žiūrėjome konkrečiai tris Trakų miesto apylinkes. Yra įvairių partijų, negalima išskirti kažkokios vienos partijos, yra vienų partijų daugiau, kitų partijų mažiau. Man sunku pasakyti, kurią partiją galima būtų išskirti",- sakė R. Stabingis.

Jo teigimu, ikiteisminis tyrimas yra pradėtas ir dėl pavėžėjimo. "Mes manome, kad apie 900- 1000 rinkėjų galėjo būti pavežti ir naudojantis situacija paveikta jų valia balsuojant",- sakė R. Stabingis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder