Trakų bylos kulminacija

Trakų bylos kulminacija

Trakų savivaldybės korupcijos byla artėja prie pabaigos. Sausį galimai nusikalstamas veikas padariusiems Trakų politikams ir verslininkams bus paskelbtos bausmės.

Vakar Vilniaus apygardos teisme valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Linas Kuprusevičius pradėjo sakyti baigiamąją kalbą. Ji bus sakoma trijuose teismo posėdžiuose.

Šioje byloje kaltinimai yra pateikti buvusiam Trakų merui Vytautui Petkevičiui, buvusiems savivaldybės administracijos direktoriui Leonardui Karnilai ir mero pavaduotojui Sauliui Raščiauskui.

V. Petkevičius ir L. Karnila yra kaltinami kyšininkavimu, taip pat bendrininkavimu prievartaujant turtą. Dėl to kaltinimų taip pat yra sulaukęs su Trakų nusikalstamu pasauliu siejamas Stanislovas Narkevičius.

Prokurorai kaltinimus iš viso yra pateikę 14 fizinių ir 5 juridiniams asmenims. Teismui dėl galimai padarytų nusikalstamų veikų aiškinosi verslininkė Gaudenta Sakalauskienė, L. Karnila, S. Raščiauskas, V. Petkevičius, Juozas Baltmiškis, Valdas Dzikevičius, S. Narkevičius, Kęstutis Biekša, Algimantas Visockis, Julius Urbanavičius, Rolandas Žilinskas, Pranas Vytautas Pulauskas, Danė Gudelienė ir Mindaugas Kirlys.

Be to, baudžiamojon atsakomybėn taip pat yra patrauktos bendrovės „Elektros pasaulis“, „Altitudė“, „Vilungė“, „Baltic Faber“ ir „Dializės centras“.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder