Tiesos paieškos persikėlė arčiau Prezidentūros

Tiesos paieškos persikėlė arčiau Prezidentūros

Penktadienio vidurdienį Vilniuje, S. Daukanto aikštėje, prieš pat Prezidentūros įėjimą, Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukros perdavimui motinai prieštaraujantys piliečiai kreidelėmis išpiešė didžiulį užrašą "Tie-sos".

Tai buvo padaryta minint trijų mėnesių sukaktį nuo tada, kai D. Kedžio ir L. Stankūnaitės dukra gegužės 17 d. buvo perduota motinai. Nepatenkinti šiuo veiksmu laisvieji menininkai kvietė "neabejingus piliečius" ateiti į S. Daukanto aikštę Vilniuje, dalyvauti meninėje pilietinėje akcijoje ir taip išsakyti "protestą prieš valdžios smurtą ir melą".

"240 pareigūnų šturmavo Kauno priemiestį, prieš taikius gyventojus naudojo dujas, elektrą ir kitas ypatingąsias smurto priemones. Jau tris mėnesius kasdien S. Daukanto aikštėje Vilniuje renkasi piliečiai, protestuojantys prieš valdžios smurtą ir laukiantys valstybės pareigūnų paaiškinimų, kodėl tokio smurto buvo imtasi", - teigta laisvųjų menininkų pranešime spaudai.

Prieš tai užrašas "Tie-sos" buvo nupieštas S. Daukanto aikštės prieigose. Jis buvo mažesnis ir gerokai toliau nuo Prezidentūros.

Iš viso akcijoje dalyvavo apie 70 žmonių. Tarp jų buvo matyti visuomenininkas Darius Kuolys, parlamentarai Saulius Stoma ir Naglis Puteikis. D. Kuolys pabrėžė, kad akcijos tikslas - ne tik kovoti už D. Kedžio dukros likimą, bet ir apskritai išreikšti pasipiktinimą valdžios smurtu prieš žmones, kurį, anot D. Kuolio, valdžia panaudojo gegužės 17 d.

Prieš piešiant užrašą, S. Daukanto aikšte protestuotojai žygiuodami apsuko keletą ratų, skanduodami "Laisvę Lietuvai", "Lietuva po "kaldra". Dalis protestuotojų nešė didelę raudonai - geltoną antklodę. Anot protestuotojų, ši simbolizavo "kaldrą", po kuria yra palindusi Lietuva, kuri turi pabusti. Vėliau antklodė buvo patiesta S. Daukanto aikštės viduryje.

Visą akciją stebėjo keli policijos ekipažai, tačiau protestuotojams žygiuoti arba piešti užrašo jie netrukdė, incidentų nepasitaikė.

Nupiešę užrašą, protestuotojai sustojo ratu aplink jį ir susikibę rankomis skandavo "Tiesos!". Juos smalsiai stebėjo ne viena pro šalį ėjusi užsieniečių turistų grupė.

Prie S. Daukanto aikštės taip pat buvo pastatyta improvizuota laiškų dėžė, kurioje visi norintys galėjo palikti laiškus D. Kedžio dukrai.

Po akcijos, kuri truko maždaug valandą, protestuotojai išsiskirstė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder