Tibeto klausimas, anot Viktoro Pranckiečio, neturėtų būti aptariamas Seime

Tibeto klausimas, anot Viktoro Pranckiečio, neturėtų būti aptariamas Seime

Seimo Pirmininkas neigiamai įvertino konservatoriaus Andriaus Navicko ir kitų Seimo narių iniciatyvą steigti ryšių su Tibetu grupę ir ragino iniciatorius atstovauti Lietuvos valstybę, o ne savo nuomonę.

V. Pranckietis šią iniciatyvą įvardijo tiesiog kaip bandymą pasigarsinti ir pabandyti būti ryškesniais. Todėl iniciatyva, anot Seimo vadovo, neturėtų būti eskaluojama. „Mūsų valstybės politika Kinijos atžvilgiu yra vienareikšmiška, mes pasisakome už vientisą Kiniją“, - „Žinių radijui“ teigė Seimo Pirmininkas.

V. Pranckietis sakė manantis, kad Seimo nariai pabandė pakelti tą pačią aštrią briauną, kuri istorijoje buvo kelis kartus kartota.

„Ir, žinote, mes visada susilaukiame kokių nors oficialių priekaištų. Ir linkėčiau nedaryti tokių posūkių. Aš manau, kad Seime mes turime taisykles ir mes negalime tų taisyklių apeiti. (...) Mes esame išrinkti atstovauti valstybę, o ne tik savo nuomonę - mes nuomonių galime kaip asmenys turėti kitokių, bet valstybės pozicija turėtų būti derinama ir su Užsienio reikalų ministerija, ir Prezidente, ir bendra pozicija neturėtų būti ignoruojama taip pat“, - kalbėjo Seimo Pirmininkas.

„Formalioji pusė mus įpareigoja kalbėti apie vientisą Kiniją ir mes negalime viename kambaryje kalbėti apie vientisą Kiniją, o kitame kambaryje - apie Tibeto rėmimą“, - pokalbį apibendrino V. Pranckietis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder