Teismas pripažino, kad Birutė Vėsaitė pažemino Pauliaus Lukausko garbę ir orumą

Teismas pripažino, kad Birutė Vėsaitė pažemino Pauliaus Lukausko garbę ir orumą

Ketvirtadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas pripažino, kad buvusi ūkio ministrė socialdemokratė Birutė Vėsaitė pažemino buvusio "Verslios Lietuvos" vadovo Pauliaus Lukausko garbę ir orumą, ir įpareigojo ją per dvi savaites paneigti savo žodžius.

B. Vėsaitė turės paskelbti paneigimą "Lietuvos ryto" televizijos laidoje "Lietuva tiesiogiai" arba artimiausiame dienraščio "Lietuvos rytas" numeryje.

Teismas, įvertinęs, kad paskleistų žinių paneigimas yra pakankama satisfakcija ieškovui, P. Lukausko prašytų 10 tūkstančių litų neturtinės žalos atsakovei nepriteisė.

Sprendimą galima apskųsti per 30 dienų nuo priėmimo dienos.

ELTA primena, kad verslo ir eksporto skatinimo organizacijos "Versli Lietuva" generalinis direktorius P. Lukauskas pareigų neteko netrukus po to, kai B. Vėsaitė ėmė vadovauti Ūkio ministerijai. Sulaukęs ministrės kritikos ir nesutikęs eiti žemesnių pareigų, P. Lukauskas iš "Verslios Lietuvos" vadovo posto pasitraukė šalių sutarimu.

Tuomet ūkio ministrė teigė, kad P. Lukauskas net penktadalį darbo laiko skirdavo ne "Verslios Lietuvos" darbams, o asmeniniam verslui ir projektams. Ministrė atkreipė dėmesį, jog buvo atliktas ir "Verslios Lietuvos" veiklos auditas.

Kiek vėliau, "Lietuvos ryto" televizijos eteryje komentuodama šio audito rezultatus, B. Vėsaitė teigė, kad organizacijos veikloje buvo "įžvelgta lėšų plovimo požymių". Būtent dėl šių žodžių socialdemokratė ir atsidūrė teisme.

P. Lukausko pateiktame ieškinyje teismui buvo reikalaujama, kad jo garbę ir orumą pažeminusi B. Vėsaitė atlygintų padarytą 10 tūkst. litų neturtinę žalą ir viešai paneigtų tikrovės neatitinkančią informaciją, esą jo valdymo metu "Verslioje Lietuvoje" buvo plaunami pinigai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder