Tautiška giesmė skambės visame pasaulyje

Tautiška giesmė skambės visame pasaulyje

Liepos 6 d. lygiai 21 val. vietos laiku iš lūpų į lūpas, iš šalies į šalį aplink pasaulį vėl keliaus Tautiška giesmė – unikali mūsų tautos tradicija, kuri jau trečius metus apjungs lietuvių bendruomenes ne tik gimtojoje šalyje, bet ir visoje planetoje.

VE savo skaitytojams pateikia vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas šis unikalus reiškinys prieš dvejus metus. Tautiška giesmė sujungė mūsų tautą visuose kontinentuose.

„Šie metai Lietuvai ypatingi. Mūsų šalis po 72 metų pertraukos vėl tapo visos Europos krepšinio namais. Tai neeilinis įvykis, kuris mums primena, kiek daug mums duoda krepšinis, kuris garsina mūsų šalies vardą, vienija lietuvius ir stiprina mūsų dvasią. Todėl kviečiame visus tautiečius šiemet Tautišką giesmę sugiedoti ir už Lietuvą, ir už Lietuvos krepšinį,“ – sakė iniciatyvos organizatorius Raimundas Daubaras.

Visi lietuviai kviečiami suburti savo gimines, draugus, kolegas ir Tautišką giesmę giedoti pasipuošus sirgalių atributika, o įamžintais vienybės akimirkos kadrais pasidalinti www.tautiskagiesme.lt. „Tik taip pasieksime tą nepakartojamą jausmą, kad esame kartu,“ – ragino dalytis vaizdais R.Daubaras.

Pagrindinis šios visuomeninės iniciatyvos renginys Lietuvoje šiemet vyks liepos 6-ąją Kaune prie senosios sporto halės. Nuo 19 val. čia vyks koncertas, kurį tiesiogiai transliuos TV3 televizija. Lygiai 21 val. nuskambėjusi Tautiška giesmė duotas startą kitam projektui – kamuolio žygiui „Varom už Lietuvą“.

„Neabejoju, lietuviai susitelks ir kituose miestuose – lygiai 21 val. giedos Tautišką giesmę savo miestų centrinėse aikštėse, prie bažnyčių ar kitose miestelėnams reikšmingose vietose,“ – sakė Raimundas Daubaras.

Apie tai, kad ir šiemet giedos Tautišką giesmę, jau pranešė lietuvių bendruomenės Norvegijoje, Švedijoje, Airijoje, Italijoje, Amerikoje, Niujorke.

Prie iniciatyvos jungiasi ir verslo organizacijos – savo klientus giedoti Tautišką giesmę kviečia prekybos tinklai „Maxima“, „Iki“, „Rimi“, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, mobiliojo ryšio operatoriai „Tele2“, „Omnitel“.

Liepos 6-ąją lygiai 21 val. Tautišką giesmę transliuos naujienų portalas „Delfi“, „Radiocentras“, TV3 televizija.

Iniciatyvos organizatoriai tikisi, netrukus prisijungs ir daugiau nacionalinių, regioninių žiniasklaidos kanalų, verslo bei visuomeninių organizacijų.

Pirmą kartą Tautiška giesmė aplink pasaulį nuskambėjo 2009-aisiais, kai Lietuva šventė savo vardo tūkstantmetį. Tyrimai parodė, kad tada Tautišką giesmę giedojo 46 proc. Lietuvos gyventojų, o vaizdo įrašai gauti iš 56 pasaulio lietuvių bendruomenių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder