Tarnybinės etikos komisija svarstys V. Vasiliausko prašymą

Tarnybinės etikos komisija svarstys V. Vasiliausko prašymą

Antradienį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) svarstys Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko prašymą ištirti, ar jo veiksmai, susiję su Ūkio banku, atitiko Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus.

ELTA primena, kad į VTEK šiuo klausimu yra kreipęsis Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas Petras Gražulis ir pats V. Vasiliauskas. Centrinio banko vadovas siekia paneigti viešojoje erdvėje kilusias abejones dėl galimo interesų konflikto pasirenkant konsultantus Ūkio banko istorijoje.

P. Gražulis prašo ištirti, kodėl V. Vasiliauskas, žinodamas, jog laikinasis Ūkio banko administratorius Adomas Audickas be konkurso samdo advokatų kontorą "Raidla, Lejins & Norcous", kurioje jis pats anksčiau dirbo, nesiėmė priemonių užkirsti tam kelią ir aprobavo šio teisinių paslaugų teikėjo pasirinkimą. Taip pat parlamentaras prašo ištirti, ar "Raidla, Lejins & Norcous" kontoros pasirinkimas yra susijęs su tuo, kad V. Vasiliauskas ir Irmantas Norkus, "Raidla, Lejins & Norcous" vadovaujantysis partneris, kartu studijavo Vilniaus universiteto teisės fakultete ir kartu gyveno studijų metu (viename bendrabučio kambaryje), tačiau šią informaciją pats V. Vasiliauskas priimdamas sprendimą nuslėpė.

Anot P. Gražulio, V. Vasiliauskas žinojo, jog "Raidla, Lejins & Norcous" buvo pasirašiusi didelės vertės paslaugų sutartis su Europos rekonstrukcijos ir plėtros banku (ERPB) 2009-2011 m., nepaisant to, kad ERPB yra vienas didžiausių Šiaulių banko akcininkų, su kuriuo baigiamos derybos dėl Ūkio banko dalies turto ir įsipareigojimų perėmimo.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder