Tarnybą pradeda pirmieji šauktiniai

Tarnybą pradeda pirmieji šauktiniai

Pirmadienį nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Rukloje pradės pirmieji šių metų šaukimo kariai. Daugiau nei 500 jaunuolių tarnybą atliks Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke, vėliau bus perkelti į tarnybos vietas Klaipėdoje ir Vilniuje.

Į Mokomąjį pulką šauktiniai savanoriai atvyks iš šešių regioninių karo prievolės ir komplektavimo skyrių Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje. Didesnė dalis jaunuolių tarnybą atlikti pasirinko savo noru, kiti pareiškė pirmumo norą, jau būdami šaukiamųjų sąraše.

Pirmąją atvykimo dieną jaunuoliams bus išduodamos uniformos ir ekipuotė. Kariai susipažins su daliniu ir tą pačią dieną įsikurs kareivinėse.

Pirmąsias aštuonias savaites šauktiniai kariai dalyvaus Baziniame kario kurse, kurio metu lankys teorines paskaitas, mokysis rikiuotės ir karinių statutų, įgis karinės taktikos, inžinerijos, topografijos, ryšių ir medicinos žinių, susipažins su ginklais ir ryšio priemonėmis. Po Bazinio kario kurso prasidės karių specialistų rengimo etapas.

Pasibaigus bazinio rengimo periodui Mokomajame pulke Rukloje, likusius šešis kolektyvinio rengimo mėnesius kariai tarnaus pačių pasirinktuose daliniuose - Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalione Vilniuje. Kolektyvinio rengimo metu šauktiniai bus mokomi veikti savo padalinio sudėtyje, atlikti jiems paskirtas užduotis.

Nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą šiais metais iš viso pradės 3 tūkst. šauktinių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder