Šventė mamoms, auginančioms kitų išnešiotus vaikus.

Motinos dienos proga uostamiesčio mero žmonos Nijolės Taraškevičienės iniciatyva šeštadienį restorane "Lūja" surengta šventinė popietė motinoms, auginančioms svetimus vaikučius. Klaipėdoje šiuo metu yra 280 globėjų, auginančių 300 vaikų.
Į restoraną susirinko apie 20 pačių geriausių po vieną ar net kelis vaikus globojančių mamų. Jų laukė įvairūs malonūs siurprizai.
Moteris su Motinos diena pasveikino žmoną atstovavęs meras Rimantas Taraškevičius (ponia Nijolė negalėjo atvykti), jo patarėja Audra Daujotienė, Socialinės rūpybos skyriaus vedėja Audronė Liesytė, Vaikų teisių apsaugos tarnybos viršininkė Gražina Aurylienė. Su viešniomis taip pat bendravo aktorė Regina Arbačiauskaitė.
Mamos sulaukė simbolinių dovanų, vaišinosi restorano patiekalais, tarpusavyje ir su valdžios atstovais dalijosi savo džiaugsmais ir rūpesčiais. Viena iš moterų guodėsi, kad 500 Lt pašalpa už globojamą vaiką yra patyčia. Kitos motinos apgailestavo, kad kai kurie Klaipėdos vaikų globos namai netinkamai rūpinasi vaikais.
Su didele meile apie savo globotinius kalbėjusios moterys dėkojo likimui, kad suvedė jų ir vaikučių kelius. "Mano mergytė man - tikra Dievo dovana", - susigraudinusi sakė viena ponia.
Sveikindamas susirinkusias globėjas meras R. Taraškevičius sakė buvęs paprašytas žmonos pasakyti joms pačius nuoširdžiaučius žodžius. "Linkiu tiek jums, tiek jūsų globotiniams daug sveikatos, laimės, ilgų gyvenimo metų", - savo ir žmonos vardu linkėjo meras, prisipažinęs, kad jaučia šioms moterims didžiulę pagarbą.
Socialinės rūpybos skyriaus vedėja A. Liesytė palinkėjo moterims nesulaukti žodžių, kad jos globoja vaikus dėl asmeninės naudos. Tai tikrai netiesa, sakė A. Liesytė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder