Švedijos karališkoji šeima atvyko į Lietuvą

Švedijos karališkoji šeima atvyko į Lietuvą

Švedijos karališkosios šeimos lėktuvas apie 13 valandą nusileido Vilniaus tarptautiniame oro uoste, Eltai patvirtino Prezidentūra.

Tai pirmasis valstybinis Švedijos Karaliaus Karlo XVI Gustavo ir Karalienės Silvijos vizitas Lietuvoje nuo 1992 m. Nevalstybiniu vizitu Švedijos karališkoji pora Lietuvoje lankėsi 2009 m.

Karalių ir Karalienę į Lietuvą atlydėjo Švedijos verslininkų delegacija, taip pat gynybos ir užsienio reikalų ministrai. Tris dienas truksiantis vizitas prasidės oficialiu Karaliaus Karlo XVI Gustavo ir Karalienės Silvijos sutikimu Prezidentūroje.

Lietuvoje karališkoji pora pagerbs žuvusius laisvės gynėjus Vilniaus Antakalnio kapinėse, taip pat dalyvaus Švedijos verslo apdovanojimų įteikimo ceremonijoje.

Švedijos karališkosios poros vizito metu daug dėmesio bus skiriama Lietuvą ir Švediją jungiančiai Baltijos jūrai, jos ekologijai ir apsaugai. Penktadienį, spalio 9-ąją, D. Grybauskaitė drauge su Švedijos Karaliumi ir Karaliene lankysis pajūryje, kur apžiūrės Naglių gamtos rezervatą Kuršių nerijoje, susipažins su delfinų terapija, lankysis Klaipėdos universiteto moksliniame laive "Mintis" ir Palangos gintaro muziejuje.

Vizito metu Švedijos karališkoji pora susitiks ir su Seimo bei Vyriausybės vadovais, lankysis Nacionaliniame mokslinės komunikacijos ir informacijos centre, Saulėtekio technologijų ir inovacijų slėnyje, Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatoriuje "Litgrid", Klaipėdoje apžiūrės rekonstruotą transformatorių pastotę.

Karalienė Silvija taip pat dalyvaus Seime rengiamoje vaikų literatūros konferencijoje ir apskritojo stalo diskusijoje, skirtoje kovai su prekyba žmonėmis. Karalienė lankysis Vilniaus universitete ir dalyvaus iškilmingame koncerte Vilniaus šv. Jonų bažnyčioje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder