Sulauksime gaivesnių orų

Sulauksime gaivesnių orų

Savaitės pabaigoje sulauksime lietaus, o naktimis atvės, LRT RADIJUI praneša sinoptikė Edita Gečaitė.

Ketvirtadienio diena bus šilta, nepastoviai debesuota, bet lietaus nenumatoma. Termometro stulpelis kils iki 24–29 laipsnių. Labiausiai oras šils pietiniuose ir pietvakariniuose šalies rajonuose. Šiek tiek vėsiau bus šiaurės rytuose.

Penktadienį šiluma išliks ne visur ir nebebus tokia maloni. Nakties metu šalį jau pasieks lietaus debesys, palis vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose, ims pūsti vidutinio stiprumo pietinių krypčių vėjas.

Naktis iš ketvirtadienio į penktadienį nebus labai vėsi: temperatūra kris iki 14–19 laipsnių. Penktadienį lietus praslinks per daugelį šalies rajonų, kai kur griaudės perkūnija.

Prieš atkeliaujant lietui, pietrytinėje šalies pusėje oras dar spės sušilti iki 23–28 laipsnių, ovakariniuose ir šiauriniuose rajonuose oras bus gaivesnis, šils iki 18–21 laipsnio šilumos. Po pietų, vidurdienį, lietus turėtų pasiekti ir pietinius rajonus, lis visoje Lietuvoje.

Šeštadienį debesys jau sklaidysis, palis tiktai vietomis. Nakties metu tvyros rūkas, vės iki 10–15 laipsnių. Diena visoje šalyje numatoma vėsesnė, gaivesnė, temperatūra kils iki 19–24 laipsnių.

Sekmadienį, pasak sinoptikės, debesų bus dar mažiau ir dienos metu saulė pasirodys dažniau. Žymesnio lietaus nenumatoma. Temperatūra nakties iš šeštadienio į sekmadienį metu kris iki 9–14 laipsnių, pajūryje iki 16, o dieną bus maloniau – šils iki 21–26 laipsnių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder