Sudarytas sąrašas asmenų, kurie nusipelnė tautos pasmerkimo

Sudarytas sąrašas asmenų, kurie nusipelnė tautos pasmerkimo

Asociacija Tautos ateities forumas (TAF), vadovaujama buvusio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Algimanto Matulevičiaus, inicijuoja "Tautos naikinimo pasmerkimo aktą". Tarp "pasmerktųjų" minimos ekspremjerų, buvusių Seimo pirmininkų, prokurorų, ministrų, prezidentų ir kitų aukštų pareigūnų pavardės. Asociacija reikalauja, kad būsimasis Seimas priverstų teisėsaugos institucijas ištirti visus savivalės atvejus, kai buvo griaunama Lietuva, ir išaiškinti kaltus vykdant didelio masto valstybinio turto vagystes bei nubausti kaltininkus.

Pasak TAF, tie, kurie buvo nuošalyje nuo Lietuvos nepriklausomybės siekio, sugebėjo pasinaudoti valdžios ištroškusiais intrigantais savo grobuoniškiems tikslams įgyvendinti.

"Šiandien jų dėka esame ant Lietuvos išnykimo ribos - didžiulė emigracija, nedarbas, saujelė turtuolių šalia milijonų skurstančių, ubagiškos algos ir išmaldos lygio pensijos, sugriauta gamyba, sunykęs kaimas - tai šių veikėjų veiklos rezultatas", - teigia TAF.

TAF sako atsiliepiąs į Prezidentės raginimą, jog tauta privalo žinoti savo niekdarius, ir smerkia aukščiausius valstybės institucijų vadovus.

"Smerkiame buvusių prezidentų, Seimo pirmininkų, premjerų ir atskirų ministrų bei teisėsaugos institucijų vadovų nusikalstamą aplaidumą, leidus sugriauti Lietuvos kaimą, šalies gamybinį potencialą, iššvaisčius buvusį bendrą visos tautos turtą, negavus tam tautos oficialaus sutikimo. Manome, kad jie patys arba jų pavaldiniai padarė didžiulę žalą Lietuvai, leisdami saujelei įžūlių ir amoralių veikėjų pasipelnyti didelės dalies Lietuvos žmonių sąskaita. Per daugiau nei 20 metų įsišaknijęs nebaudžiamumas pavertė šalies teisėsaugą kriminalinių nusikaltėlių priedangos organizacija, o šalies žmonės liko beteisiai", - rašoma TAF "Tautos naikinimo pasmerkimo akte".

Asociacijos teigimu, tautos pasmerkimo nusipelnė Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo Pirmininkas, Nepriklausomybės Akto signataras, Europos Parlamento narys profesorius Vytautas Landsbergis, ekspremjerai Kazimira Danutė Prunskienė, Gediminas Vagnorius, Adolfas Šleževičius, Gediminas Kirkilas, prezidentai Rolandas Paksas ir Valdas Adamkus, buvęs ministras Viktoras Uspaskichas, Vytas Navickas, Vilija Blinkevičiūtė, Elvyra Kunevičienė, Algirdas Šemeta, prokurorai Algimantas Valantinas, Artūras Paulauskas. Tarp pasmerktųjų minimos ir Andriaus Kubiliaus, Mečio Laurinkaus, Arvydo Pociaus, Vlado Nikitino, Petro Čėsnos, Algio Žvaliausko, Vytauto Pakalniškio personalijos.

Kaip antradienį naujienų agentūroje ELTA surengtoje spaudos konferencijoje sakė TAF lyderis A. Matulevičius, "Tautos pasmerkimo aktas" buvo paskelbtas praeitą mėnesį, ši akcija dar bus vykdoma metus ir ji nesiejama su galimu TAF dalyvavimu kitais metais vyksiančiuose parlamento rinkimuose. Šiuo metu jau yra surinkta pora tūkstančių parašų, tikimasi, kad jų skaičius išaugs iki šimtų tūkstančių.

"Mes norime, kad tauta gautų satisfakciją, kad nebūtų tautos vardu spekuliuojama tai, kas įvykdyta Lietuvoje, kad sugriauta Lietuva ir šiandien praradome milijoną žmonių ir lyg ir niekas nekaltas. Mes nesakome, kad jie nusikaltėliai, mes tik sakome, kad jie nusipelnė tautos pasmerkimo", - kalbėjo nepartinės organizacijos vadovas.

A. Matulevičius pabrėžė, kad dėl aktyvios asociacijos veiklos, nukreiptos prieš "valstybininkus", prasidėjo puolimas ne tik prieš jo vadovaujamą TAF, bet ir prieš jį patį asmeniškai. Rugpjūtį buvo užpulta A. Matulevičiaus šeimos sodyba, siekiant išprovokuoti konfliktą, bet neradus jo, buvo sumuštas sūnus. TAF vedlys prakalbo ir apie praeitą savaitę gautas grasinančio turinio trumpąsias žinutes.

"Mulki, jei tau dar neaišku, tai neliesk Viktoro ir Valdo, jie ne tavo nosiai. Gali ir be jos ir likti. (...) Algi, perspėjame: gana kabinėtis prie padorių žmonių. Jei nebaigsi, sutraiškysime", - pranešimus iš mobiliojo telefono citavo buvęs politikas. Tiesa, dėl šių grasinimų A. Matulevičius sakė į teisėsaugą dar nesikreipęs, nes ja nepasitiki.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder