STT kurs Lietuvos korupcijos žemėlapį

STT kurs Lietuvos korupcijos žemėlapį

Vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas skyrė finansavimą Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) parengtam projektui, pagal kurį bus kuriamas Lietuvos korupcijos žemėlapis ir vykdoma antikorupcinė kampanija.

Numatoma atlikti tyrimą apie esamą korupcijos lygį šalyje, sukurti antikorupcinės socialinės reklamos vykdymo strategiją, rengti ir įgyvendinti informacines ir šviečiamąsias kampanijas, skirtas korupcijos atsiradimo ir plitimo rizikai mažinti.

Projektui finansuoti skirta bemaž 215 tūkst. eurų, iš jų apie 183 tūkst. eurų – Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Europos Komisijos 2014 metais atlikto „Eurobarometro“ tyrimo rezultatai rodo, kad 58 proc. Lietuvos gyventojų mano, jog korupcija šalyje yra labai paplitusi, Latvijoje tokios nuomonės buvo 38 proc., Estijoje – 15 proc. apklaustųjų. ES vidurkis – 27 procentai.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder