Stanislovas Buškevičius: homoseksualus liaudis vadina gręžėjais

Stanislovas Buškevičius: homoseksualus liaudis vadina gręžėjais

Vienas iš gedulingo protesto prieš homoseksualų eitynes "Už lygybę" iniciatorių, Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius tvirtina, jog homoseksualumas yra liga, iškrypimas ir anomalija, prieštaraujanti Dievo sukurtai santvarkai.

"Dievas sukūrė vyrą ir moterį, o ne vyrą ir vyrą, moterį ir moterį, kad jie apsivestų, turėtų vaikų, pratęstų giminę. Juk vaikai per užpakalį negimsta", - protesto metu kalbėjo Kauno politikas.

Jo teigimu, esama daug įrodymų, jog homoseksualūs žmonės gali būti pagydomi, nes jais negimstama, o tampama.

"Dėl ko daromi šitie paradai? Kad pritrauktų kuo daugiau žmonių, nes to galima išmokinti. Tai yra savotiškai užkrečiama - dėl to mes ir protestuojame. Jeigu namuose daro tokius dalykus, tai akys nemato ir širdies neskauda. Nerekomenduojame, bet jūs nepropaguojate, ypač tarp jaunimo, tokių dalykų. Jei propaguoji, darai mitingus, eisenas, paradus ir sakai, kad tai yra normalu, tai, aišku, mes turime tam pasipriešinti ir protestuoti. Mes esame teisūs", - tvirtino S. Buškevičius.

Pasak Kauno vicemero, homoseksualūs santykiai prieštarauja ne tik Dievo sukurtai santvarkai, bet ir logikai, gamtos principams ir jausmams.

"Jie paneigia viską, kas yra žmogiška. Tai yra lietuviškų tradicijų pažeidimas, moralinių vertybių paniekinimas, dvasinė ir kultūrinė Lietuvos okupacija. Homoseksualus liaudis vadina skylių gręžėjais", - sakė S. Buškevičius.

ELTA primena, kad į po vidurdienio vyksiančias antrąsias šalies istorijoje homoseksualų eitynes "Už lygybę" renkasi žmonės. Totorių gatvės-Gedimino prospekto sankryžoje būriuojasi homoseksualai, žmogaus teisių aktyvistai, kiti eitynes palaikantys piliečiai.

Susirinkimo vietoje skamba muzika, paruošta vaivorykštės spalvų vėliava. Eitynėms papuošti du atviri autobusai. Ant autobuso šono - užrašas "Didžiuojamės būdami savimi".

Planuota, kad eitynėse dalyvaus apie 800 žmonių, tarp jų politikai, diplomatai.

Apie 11.20 val. Katedros aikštėje policija sulaikė Kauno politiką, buvusį miesto merą Vytautą Šustauską. Eidamas su grupe asmenų jis šūkavo ir keikėsi. Už nedidelį chuliganizmą jis pristatytas į Vilniaus miesto 3-iąjį policijos komisariatą.

Eitynių kolona apie 13 val. turėtų pajudėti link Lukiškių aikštės, kur vėliau bus sakomos kalbos.

Viešąją tvarką sostinėje palaiko gausios policijos pareigūnų pajėgos. Itin daug policininkų ties V. Kudirkos aikšte.

Pasitelkta raitoji policija. Virš sostinės skraido sraigtasparnis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder