Sostinėje popiežiaus Pranciškaus vizito metu lankysis apie 200 žurnalistų iš viso pasaulio

Sostinėje popiežiaus Pranciškaus vizito metu lankysis apie 200 žurnalistų iš viso pasaulio

Aiškėja daugiau popiežiaus vizito į Vilnių detalių. Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius ketvirtadienį su Vilniaus arkivyskupu Gintaru Grušu aptarė būsimą Šventojo Tėvo vizitą į Vilnių rugsėjo 22 dieną: eismo organizavimą, gyventojų srautų valdymą, kitus organizacinius reikalus.

Tikslią vizito programą Šventasis Sostas paskelbs liepos pabaigoje-rugpjūčio pradžioje, tačiau jau dabar žinoma, kad savo vizito metu Popiežius judės papamobiliu vaizdingiausiomis Vilniaus vietomis, vilniečiai galės pamatyti jį gyvai. Net ir neužsiregistravę iš anksto vilniečiai galės visiškai nemokamai stebėti tam tikrus vizito renginius.

Šventasis Tėvas Vilniuje susitiks su Prezidente, Daukanto aikštėje pasveikins susirinkusiuosius, melsis Aušros Vartų Švč. Mergelės Marijos, Gailestingumo Motinos, koplyčioje, aplankys buvusį KGB kalėjimą ir prisimins okupacijų aukas, skirs laiko susitikimams su kunigais, vienuoliais, seminaristais.

Sostinėje popiežiaus Pranciškaus vizito metu lankysis apie 200 žurnalistų iš viso pasaulio, vien tik su popiežiumi atvyksta 75 žurnalistų delegacija.

Dabartinėmis žiniomis, popiežius Pranciškus Lietuvoje lankysis rugsėjo 22-23 dienomis. Šeštadienio, rugsėjo 22 dienos popietę, popiežius susitiks su Lietuvos jaunimu, o sekmadienį, rugsėjo 23 dieną, aukos mišias Lietuvos žmonėms Kaune.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder