Socialdemokratai prašo ištirti galimą paramą Gabrieliaus Landsbergio šeimos verslui

Socialdemokratai prašo ištirti galimą paramą Gabrieliaus Landsbergio šeimos verslui

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija kreipėsi į generalinį prokurorą dėl galimai padarytos žalos valstybės interesams. Socialdemokratai prašo ištirti žiniasklaidoje pasirodžiusius įtarimus, kad Vilniaus meras Remigijus Šimašius kompensacijomis už privačius darželius galimai parėmė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko Gabrieliaus Landsbergio šeimos verslą 0, 5 milijono eurų.

Vilniaus miesto savivaldybė, vadovaujama Liberalų sąjūdžio nario mero R. Šimašiaus paskelbė, kad nuo 2015 m. rugsėjo 1 d. mokės po 100 eurų kompensaciją per mėnesį kiekvienam vaikui, nepatekusiam į valstybinę ir leidžiamam į privačią ikimokyklinę įstaigą.

"Kai kurie privatūs darželiai prieš šitą terminą žymiai pakėlė kainas. Patys tėvai viešai paskelbė savo įtarimus, kad privatūs darželiai naudojasi tuo, kad savivaldybė privačių darželių kainas paskelbė kontroliuosianti tik nuo rugsėjo 1 d., o sutartys sudaromos iki šios datos ir jau pakeltomis kainomis. Vienas labiausiai kainą pakėlusių sostinės privačių darželių - Austėjai Landsbergienei priklausantis "Vaikystės sodas". Ši įstaiga mokesčius už darželį šią vasarą staiga kilstelėjo 30 eurų, kaip tik po pranešimo apie savivaldybės ketinimus skirti papildomas lėšas vaikams, lankantiems privačius darželius. Prašome ištirti žiniasklaidos teiginius ir įtarimus, kad tokiu kompensavimo būdu Vilniaus miesto meras R. Šimašius galimai parėmė TS-LKD partijos pirmininko G. Landsbergio šeimos verslą 0,5 mln. eurų",- sako socialdemokratai.

Jie primena, kad tai ne pirmi viešoje erdvėje G. Landsbergio šeimos verslui mesti įtarimai dėl piktnaudžiavimo.

"Prieš kelerius metus G. Landsbergio žmonos Austėjos Landsbergienės valdoma UAB "Karalienės Mortos mokykla" buvo pradėta kurti už neįvardytą, kalbama, nepagrįstai mažą kainą iš valstybinės įmonės "Lesto" (kitomis žiniomis - iš UAB "NT valda", kuri taip pat priklauso "Lietuvos energijos" įmonių grupei) nuomojantis patalpas adresu Gervėčių g. 4, Vilnius. Valstybinė įmonė prieš perleisdama šias patalpas nuomininkams jas suremontavo. Atsižvelgiant į tai, prašome ištirti, kokiomis sąlygomis buvo išnuomotas minėtas valstybės turtas ir ar tuo nepadaryta žalos valstybės interesams",- sakoma socialdemokratų kreipimesi į Generalinę prokuratūrą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder