Socialdemokratai dėl Andriaus Kubiliaus pasisakymų kreipėsi į etikos sargus

Socialdemokratai dėl Andriaus Kubiliaus pasisakymų kreipėsi į etikos sargus

Seimo Socialdemokratų partijos frakcija kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama ištirti ir įvertinti, jos nuomone, melagingus ir šmeižikiškus TS-LKD partijos nario Andriaus Kubiliaus viešus pasisakymus žiniasklaidoje, tendencingai nukreiptus prieš LSDP pirmininką, Ministrą Pirmininką Algirdą Butkevičių.

Socialdemokratai prašo ištirti tokius A. Kubiliaus teiginius: "Akivaizdžiai matosi, kad valdantieji ir, konkrečiai čia aš turiu kalbėt apie Ministrą Pirmininką, kuris, matyt, nori tokio prokuroro, su kuriuo jie galėtų telefonu kalbėtis. Premjeras pats yra toj garsiojoj istorijoj apie žentus - Premjeras pats yra kalbėjęs Seime ir aiškinęs, kaip jis skambino prokuroram ir barasi, kad jie nesprendžia vienos ar kitos bylos taip, kaip jam norėtųsi".

Premjeras A. Butkevičius tokius teiginius vadina melu. "Tokie teiginiai yra visiškas melas. Dėl tyrimų nesikreipiau nei telefonu, nei kokiu nors kitu būdu į prokurorus ar kitus teisėsaugos pareigūnus. Niekada nepasisakiau, kad taip galėčiau paveikti teisines procedūras ar sprendimus", - teigia Socialdemokratų partijos vadovas.

Kaip pažymi socialdemokratai, tai jau ne pirmas TS-LKD narių melagingas pasisakymas per paskutines savaites, prasidėjęs nuo Ministro Pirmininko šeimos puolimo ir tęsiamas toliau piktybiškai skleidžiant apie A. Butkevičių išgalvotus faktus.

"Kalbėdami apie politikų bendravimą su teisėsaugos pareigūnais, konservatoriai, matyt, pritaiko savo praktiką ir modelius. Būtent jų valdymo laikais atsirado sąvoka "kišeninis" prokuroras ir vyko glaudus valdančiųjų ir prokuratūros bendradarbiavimas",- sako socialdemokratai, akcentuodami, kad jiems tokie modeliai nepriimtini.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder