Socialdemokratai apie konservatorių šešėlinę Vyriausybę: ta pati panelė, nelabai nauja ir suknelė

Socialdemokratai apie konservatorių šešėlinę Vyriausybę: ta pati panelė, nelabai nauja ir suknelė

Socialdemokratai, vertindami Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pristatytą šešėlinę vyriausybę, sako, kad ji tikrai nenustebino visuomenės: ta pati panelė, nelabai nauja ir suknelė...

"Nors akivaizdu, kad per ketverius darbo metus konservatoriai neatliko planuotų darbų, bet ministrų portfelius dešinieji "išdalino" beveik tiems patiems politikams, kurie turėtų prisiimti atsakomybę už ketverių metų nevykusį šalies valdymą. O norint įvertinti buvusios Vyriausybės darbus, išties reikia kur kas stipresnių akinių, nei šiuo metu įsigijo Andrius Kubilius", - mano socialdemokratai.

Juos stebina, kad "šešėliniame" kabinete nebeliko vietos praėjusioje kadencijose pasižymėjusiems ministrams: Ingridai Šimonytei ir Arvydui Sekmokui, nors pastarajam teko vadovauti netgi specialiai sukurtai naujai Energetikos ministerijai. Todėl, socialdemokratų teigimu, tenka užduoti retorinį klausimą: ar buvę ministrai patys nesutiko priklausyti šešėliui ar nebuvo pakviesti.

"Nuolat dėl išplėsto valstybės valdymo aparato kritikuodamas valdančiąją daugumą, A. Kubilius pridėjo dar kelias: Regionų plėtros ir Bendruomenių reikalų šešėlines ministerijas bei patvirtino, kad ir jo šešėlinė Vyriausybė darbą pradėtų nuo ... kitaip pavadintų darbo grupių, nors už tai konservatorių lyderis dar nėra praleidęs progos pakritikuoti dabartinės valdančiosios daugumos", - sakoma LSDP informacijos centro pareiškime.

Socialdemokratai konstatuoja, kad Lietuvoje nieko neįvyko, nes tokiu "šešėliniu" kabinetu tikrai nepatikės Lietuvos visuomenė.

"Turėjusi net ketverius metus laiko parodyti, ką sugeba, A. Kubiliaus Vyriausybė vargu ar begali tikėtis, jog ja bus patikėta dar kartą", - pareiškė socialdemokratai.

Kaip ELTA jau skelbė, ketvirtadienį spaudos konferencijoje TS-LKD partijos pirmininkas, Seimo opozicijos lyderis A. Kubilius pristatė suformuotą šešėlinę Vyriausybę.

Be 14 įprastų ministerijų, šešėlinėje Vyriausybėje yra dar dvi naujos - Regionų plėtros ir Bendruomenių reikalų. Šešėliniame ministrų kabinete trūksta buvusios finansų ministrės I. Šimonytės, energetikos ministro A. Sekmoko, ūkio ministro Rimanto Žyliaus pavardžių, tačiau A. Kubilius tvirtina, jog jie prisideda prie partijos tikslų įgyvendinimo ir kitais būdais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder