"Snoro" akcininkai grąžinami Lietuvai

"Snoro" akcininkai grąžinami Lietuvai

Žlugusio banko „Snoras“ savininkai - Rusijos pilietis Vladimiras Antonovas ir Lietuvos pilietis Raimondas Baranauskas turi būti perduoti Lietuvai, paskelbė du aukšto rango Londono Aukštojo teismo teisėjai, išnagrinėję bylą dėl jų ekstradicijos, pranešė portalas lrytas.lt.

Teisingumo lordas Richardas Aikensas ir seras Peregrinas Simonas trečiadienį atmetė V.Antonovo ir R.Baranausko skundus dėl jų ekstradicijos. Tačiau buvusiems „Snoro“ savininkams paliekama teisė sprendimą skųsti Jungtinės Karalystės Aukščiausiajam Teismui.

lrytas.lt teigimu, teisėjai priekaištavo V.Antonovo ir R.Baranausko teisininkams, kad šie taip ilgai vilkino bylą.

„Paprastai šnekant, tai buvo vagystė. Bemaž pusė milijardo eurų buvo pasisavinti iš „Snoro“, – būtent tai ir privedė banką prie nemokumo“, – tiek pirmosios pakopos Vestminsterio teisme, tiek ir Apeliaciniame teisme tvirtino Lietuvos interesus gynęs britų Karališkosios prokuratūros atstovas Johnas Hardy (Džonas Hardy).

V.Vasiliauskas: tokio sprendimo dėl buvusių „Snoro“ savininkų ir tikėjomės

Londono Aukštajam teismui trečiadienį paskelbus, kad žlugusio banko „Snoras“ savininkai - Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas - turi būti perduoti Lietuvai, šalies centrinio banko vadovas sako, kad tokio sprendimo ir tikėjosi.

„Sprendimas nei nustebino, nei ypatingai nudžiugino, nes yra logiškas ir teisingas – būtent toks, kokio ilgokai tikėjomės. Būdamas teisininkas, visada tikėjau pamatine teisės doktrina: galimai nusikalstami veiksmai privalo būti ištirti, o išaiškintos nusikalstamos veikos turi užtraukti pelnytą atsakomybę“, - BNS sakė Vitas Vasiliauskas, padėjęs daug pastangų, kad nemokus „Snoras“ 2011 metų pabaigoje būtų uždarytas.

„Dabar belieka tikėtis, kad bus imtasi visų būtinų procedūrinių veiksmų, jei kuris iš atsakomybės išvengti siekiančių asmenų sumanytų pateikti dar kokį netikėtumą“, - pridūrė V.Vasiliauskas.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder