Šlapdriba ir sniegas užsiliks ir kitą savaitę

Šlapdriba ir sniegas užsiliks ir kitą savaitę

Lietuvoje sekmadienį iškrito pirmasis sniegas. Šlapdribos ir sniego neišvengsime ir kitą savaitę. Vis dėlto jos pradžioje orai bus gana ramūs, o gūsingesnio vėjo ir kiek gausesnių kritulių sulauksime trečiadienį.

Kaip LRT RADIJUI sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas, sekmadienį šlapdriba ir sniegas išplis beveik visoje Lietuvoje. Tiesa, šie mišrūs krituliai dažniau pasirodys pietvakarinėje šalies pusėje. Vakarop reikėtų pasisaugoti plikledžio. Pūs nestiprus šiaurės rytų, rytų vėjas. Šilumos nedaug – aukščiausia temperatūra sieks vos 0–4 laipsnius šilumos.

„Pirmadienį taip pat nebus šilta. Naktį bus nuo 1 laipsnio šilumos iki 4 laipsnių šalčio, o dieną – 0–4 laipsniai šilumos. Kai kur tykos plikledis, o mišrūs krituliai žada pasirodyti beveik visuose šalies rajonuose, bet jų bus nedaug. Vėjas išliks silpnas, nepastovios krypties“, – prognozuoja sinoptikas.

Antradienį irgi numatomi ramūs orai. Naktį daug kur sulauksime keleto laipsnių šalčio, o dieną – keleto laipsnių šilumos. Kritulių nedaug, jie iškris tik kai kuriose vietovėse.

„O štai trečiadienį papūs gūsingesnis pietinių krypčių vėjas, ir kritulių bus trupėlį daugiau. Naktį temperatūra laikysis apie 0, o dieną pakils iki 1–5 laipsnių šilumos“, – sako V. Sakalauskas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder