Siūloma iki gruodžio vidurio pratęsti Kęstučio Pūko elgesį tiriančios komisijos darbą

Siūloma iki gruodžio vidurio pratęsti Kęstučio Pūko elgesį tiriančios komisijos darbą

Siūloma dar trims mėnesiais, iki gruodžio 15 d., pratęsti Seimo laikinosios tyrimo komisijos, spręsiančios dėl Seimo nario Kęstučio Pūko teisinės neliečiamybės, darbą. 

Tokį nutarimo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo komisijos pirmininkas Antanas Baura. 

Šių metų liepos 4 d. Seimas, atsižvelgdamas į laikinosios tyrimo komisijos siūlymą, pratęsė jos darbą iki rugsėjo 15 d. Toks sprendimas priimtas, nes tyrimo komisijos posėdyje dėl pateisinamų priežasčių - ligos - K. Pūkas nedalyvavo.

Tyrimo komisija jau yra išklausiusi Generalinės prokuratūros atstovų paaiškinimus. 

Tyrimo komisijoje dirba 12 įvairioms Seimo frakcijoms atstovaujančių Seimo narių, jai vadovauja Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys A. Baura, primena ELTA. 

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis paprašė Seimo leisti patraukti Seimo narį K. Pūką baudžiamojon atsakomybėn ikiteisminiame tyrime dėl galimai įvykdytų nusikalstamų veikų, susijusių su galimu seksualiniu priekabiavimu ir šaunamojo ginklo laikymo taisyklių pažeidimu.

Vilniaus apylinkės prokuratūroje šių metų kovo 16 d. buvo pradėtas ir atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl seksualinio priekabiavimo ir šaunamojo ginklo, šaudmenų, sprogmenų ar sprogstamųjų medžiagų laikymo taisyklių pažeidimo.

Seksualiniu priekabiavimu K. Pūką apkaltino kelios moterys, kurių teigimu, per darbo pokalbius į Seimo nario padėjėjo vietą jis elgėsi nederamai, laidė dviprasmiškas užuominas, siūlė eiti į Seimo viešbutį.

Gegužės 2 dieną Seimas nutarė pradėti apkaltos procesą Seimo nariui K. Pūkui. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder