Sinoptikė: lietų jau pradės keisti snaigės

Sinoptikė: lietų jau pradės keisti snaigės

Nors penktadienį dar sulauksime lietaus, tačiau, kaip LRT RADIJUI teigia sinoptikė Judita Liukaitytė, jau šeštadienį sulauksime snaigių, o kitos savaitė pradžia bus žiemiška.

Penktadienį bus debesuota, o pragiedrulių gali sulaukti tik vakarinių rajonų gyventojai. Daugelyje rajonų protarpiais lis – didesni lietūs numatomi rytiniuose rajonuose.

Padėtį apsunkins smarkus vėjas – gūsiai sieks 15–17 m/s. Aukščiausia temperatūra bus sieks 5–7 laipsnius šilumos.

Šeštadienį krituliai numatomi daugelyje rajonų, tačiau lietų pradės keisti šlapios snaigės. Dieną sušils iki 2–6 laipsnių šilumos.

Sekmadienį į šalį atkeliaus kiek vėsesni orai – 1–6 laipsniai šilumos, o šiaurės rytiniuose rajonuose laikysis neigiama temperatūra – apie 0–2 laipsnius šalčio. Kritulių sulauks dauguma Lietuvos rajonų – kai kur ir sniego.

Pirmadienį prognozuojami žiemiški orai, kai daugelyje rajonu snigs, formuosis plikledis. Taip pat sustiprės vėjas – 15-20 m/s. Dieną termometro stulpelis kris iki 1–6 laipsnių šalčio.

Antradienį vėjas nors ir rims, tačiau gerokai atšals – naktį iš pirmadienio į antradienį temperatūra kris net iki 8–13 laipsnių šalčio, o dieną taip pat nepakils iki teigiamų reikšmių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder