Sinoptikas: vyraus pastoviai nepastovūs orai

Sinoptikas: vyraus pastoviai nepastovūs orai

Sekmadienį ir artėjančią savaitę turėtų vyrauti pastoviai nepastovūs orai, prognozuoja sinoptikas Vytautas Sakalauskas. Jo teigimu, nors pirmadienį orai nurims, antradienį į Lietuvą visai likusiai savaitei vėl turėtų atslinkti drėgni orai.

Anot V. Sakalausko, šiuo metu į Skandinaviją atkeliavo Atlanto ciklonas, todėl sekmadienį jis lems ir Lietuvos orus – formuosis kamuoliniai lietaus debesys, daug kur trumpai palis. Intensyvesnės liūtys prognozuojamos Aukštaitijoje bei Dzūkijoje.

„Čia kur kai ir pažaibuos, ir pagriaudės, o Žemaitijoje lietus vietomis ir nepasirodys. Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių krypties vėjas, o prie jūros jis retkarčiais įsismagins iki 15–18 m/s. Aukščiausia temperatūra daug kur pasieks 18–23 laipsnius šilumos, o rytiniame respublikos pakraštyje yra tikimybė, kad bent jau valandėlę iki vidurdienio temperatūra spės pakilti ir iki 24–27 laipsnių šilumos“, – LRT RADIJUI sako sinoptikas.

Anot jo, pirmadienį orai turėtų būti šiek tiek ramesni, todėl turėsime trumpą atokvėpį – žymesnio lietaus nenumatoma tik naktį vietomis gali susiformuoti rūkas. Be to, pūs nestiprus, nepastovios krypties vėjas. Naktį bus 9–14, dieną – 17–22 laipsniai šilumos.

„Permainos mūsų laukia antradienį, nes iš vakarų priartės naujas Atlanto ciklonas. Jis Lietuvos orus lems ir savaitės viduryje, ir antroje savaitės pusėje, todėl orai bus pastoviai nepastovūs. Jau antradienio naktį kai kur pradės lynoti. Dieną lietus bus jau daugelyje rajonų. Nakties temperatūra sieks 10–15, dienos – 17–22 laipsnius šilumos. Trečiadienį, ketvirtadienį ir penktadienį taip pat iš vakarų į Lietuvą keliaus drėgnas oras, todėl retkarčiais palis“, – tvirtina V. Sakalauskas.

Pasak jo, temperatūra šiomis dienomis mažai keisis – naktimis ji svyruos tarp 9–15, dienomis – 16–21 laipsnio šilumos. Kaip teigia sinoptikais, tokiais orais užbaigsime liepą, o, jei orų prognozės nesikeis, po savaitės, kitą savaitgalį, į Lietuvą turėtų atkeliauti anticiklonas. Jis turėtų atnešti sausus, ramius, saulėtus orus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder