Šią savaitę kaitrą audringai išstums vėsa

Šią savaitę kaitrą audringai išstums vėsa

Po labai karštos pirmosios rugpjūčio pusės orai šią savaitę pasikeis iš esmės. Iki šios vyravusią kaitrą audringai pakeis vėsa, lietus ir vėjas.

Prabėgęs savaitgalis buvo itin karštas. Oro temperatūra šeštadienį ir sekmadienį pakilo iki 33-35 laipsnių karščio. Beveik visur buvo pasiekti tos dienos oro temperatūros karščio rekordai. Smarkios perkūnijos ir škvalai šį kartą aplenkė Lietuvą, tik vakariniuose rajonuose šeštadienio naktį praūžė audra, tiesa, ne tokia smarki kaip prabėgusios savaitės.

Šios savaitės pirmosiomis paromis karščiai dar nepasitrauks. Tačiau pasidarys tvankiau, liūčių ir perkūnijų tikimybė palaipsniui didės. Persilaužimas tarp karščio ir vėsos turėtų įvykti antradienį bei naktį į trečiadienį. Būtent tuomet bus didžiausia tikimybė sulaukti krušos ir škvalo.

Šiandien, pirmadienį, orai dar bus gana ramūs ir karšti. Vietomis kils trumpos liūtys, perkūnijos. Galima kruša ir škvalas. Vėl didesnė tikimybė, kad perkūnijos užklups vakarinius šalies rajonus. Oro temperatūra kils iki 29-34 laipsnių karščio.

Antradienį per Lietuvą keliaus šaltasis atmosferos frontas, lydimas liūčių ir perkūnijos. Daugelyje rajonų galimas škvalas ir kruša. Lietūs rytinius šalies rajonus gali pasiekti tik temstant, ten ir bus didžiausia škvalo tikimybė. Pūs gūsingas pietų vėjas. Oro temperatūra naktį kris iki 17-22, dieną laukiama 24-29, vietomis iki 33 laipsnių karščio.

Trečiadienio naktį perkūnijos ir lietūs tęsis, dieną jau nulis tik trumpi lietūs, vietomis sugriaudės. Vėjas pasisuks iš pietvakarių, vakarų, išliks gūsingas. Naktį numatoma 15-20, dieną laukiama 20-25 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį išliksime ciklono veikiami, orai bus debesuoti, protarpiais lis. Pūs smarkokas vakaris, orai jau primins artėjantį rudenį. Oro temperatūra naktį kris iki 11-16, dieną laukiama 18-23 laipsnių šilumos.

Penktadienį orai mažai keisis. Daugelyje rajonų numatomi trumpi lietūs, pūs smarkokas vakarų vėjas. Oro temperatūra naktį 11-16, dieną 17-22 laipsniai šilumos.

Savaitgalį orai išliks nepastovūs, šeštadienį lietaus nenumatoma, sekmadienį iš vakarų artinsis kitas ciklonas ir lietus. Oras dienomis sušils iki 18-23 laipsnių šilumos.

orai.lt

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder