Seimo viešbutį saugos VAD

Seimo viešbutį saugos VAD

Pirmadienį vykusiame Vyriausybės pasitarime preliminariai sutarta, kad Seimo viešbučio apsauga patikima Valstybės departamentui (VAD), o ne kitai Vidaus reikalų ministerijai pavaldžiai institucijai.

Vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio teigimu, Seimo rūmai ir parlamentarų viešbutis turėtų būti suprantami kaip vienas kompleksas, kurio apsauga turi rūpintis ta pati institucija - VAD.

"Seimo viešbutyje gyvena 71 Seimo narys, ir iškilus grėsmei šiam pastatui arba sutrikdžius veiklą, Seimas negalėtų susirinkti ir vykdyti savo funkcijos", - po pasitarimo žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Seimo viešbutis šiuo metu yra policijos saugomų objektų sąraše, VAD objekto apsaugą turėtų perimti kitų metų liepą, tačiau, anot S. Skvernelio, tikslūs terminai dar gali būti keičiami. Ministro teigimu, VAD turėtų užtikrinti ne tik išorinę objekto apsaugą, bet ir į vidų patenkančių asmenų kontrolę.

"Būtina užtikrinti rimtą patekimo režimą į šitą objektą - kas ateina. Jie turi atlikti asmens patikrą kaip ir Seime", - sakė ministras.

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė, paprašyta pakomentuoti būsimus pasikeitimus, sakė nematanti tame kažkokių esminių pakeitimų. "Aš nematau čia kažkokio esminio pakeitimo, tiesiog Vidaus reikalų ministerijos struktūroje vienas padalinys perima kito funkcijas ir kažkokių ypatingų pasikeitimų mes tikrai nelaukiame. (...) Čia Vidaus reikalų ministerijos kompetencijos ribos ir čia jų užduotis įvykdyti sprendimus",- žurnalistams sakė L. Graužinienė.

Į VRM jurisdikciją taip pat turėtų pereiti Kauno hidroelektrinės ir Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės fizinė apsauga, - pritarus Vyriausybei, šiuo objektus saugos Viešojo saugumo tarnyba.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder