Seimo valdyba uždraudė į parlamentą įnešti alkoholio

Seimo valdyba uždraudė į parlamentą įnešti alkoholio

Seimo valdyba papildė vidaus taisykles ir uždraudė į parlamento rūmus įnešti alkoholinių gėrimų.

Sprendimas priimtas sausio 11 dieną bendru parlamento vadovybės sutarimu.

Dabar taisyklėse nurodyta, kad į Seimo rūmus įnešti, įvežti ar kitaip įgabenti draudžiama ginklus, sprogmenis, jų dalis, į juos panašius daiktus, ginkluotą ir šarvuotą karinę techniką, pirotechnikos priemones, daiktus, kuriuos galima panaudoti kaip ginklus, taip pat degiąsias ir sprogiąsias, kenksmingąsias, nuodingąsias chemines medžiagas, infekcines arba biologinę taršą skleidžiančias medžiagas, prasiskverbiančio pobūdžio pasiklausymo, vaizdo ar garso įrašymo priemones bei alkoholinius gėrimus.

Išimtis numatyta atvejams, kai Seimo rūmuose organizuojami oficialūs priėmimai ir kiti protokoliniai renginiai.

Seimo vicepirmininkė „valstietė“ Rima Baškienė BNS teigė, kad alkoholis į draudžiamų įnešti daiktų sąrašą pateko sulaukus Seimo narių skundų, jog jiems prieš Kalėdas ir Naujuosius metus imta dovanoti svaigalų.

„Seime alkoholis jau senokai išimtas ir jo nėra. Kai kurie Seimo nariai pradėjo skųstis, kad įvairūs asmenys juos norėdami pasveikinti su Kalėdomis, Naujaisiais metais pradėjo į Seimą nešti butelius: šampaną, vyną. Kad Seimas netaptų institucija, į kurią nešami alkoholiniai gėrimai, nes tai nėra suvenyrai (...), kad nekiltų abejonių, jog kas nors Seime vartoja alkoholį, ir buvo priimtas tos sprendimas“, – sakė R.Baškienė.

Vos pradėjusi dirbti naujoji Seimo dauguma lapkričio viduryje priėmė nutarimą parlamento maitinimo įstaigose nebeprekiauti alkoholiu, bet oficialiuose priėmimuose jis leidžiamas.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder