Seimo Pirmininkė neigiamai vertina "tvarkiečių" piketą prie prokuroro namų

Seimo Pirmininkė neigiamai vertina "tvarkiečių" piketą prie prokuroro namų

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė teigia, kad Tvarkos ir teisingumo partijos nariai pasielgė neatsakingai surengdami protestą prie prokuroro Irmanto Mikelionio namų.

Parlamento vadovės teigimu, prokuroro gyvenamasis namas yra privati erdvė, o „tvarkiečiams" niekas nedraudė protestuoti kitoje vietoje - pavyzdžiui, prie Generalinės prokuratūros.

„Jie protestavimo vietą pasirinko netinkamai. Negalima daryti poveikio, spaudimo", - „Žinių radijui" trečiadienį savo L. Graužinienė.

Piketą prie I. Mikelinio namų „tvarkiečiai" surengė kovo 2 d., protestuodami dėl esą neatsakingų prokuroro pareiškimų, ikiteisminių tyrimų duomenų viešinimo ir tokio pobūdžio tyrimų politizavimo. Akcija surengta tą pačią dieną, kai I. Mikelionis paskelbė, kad Generalinė prokuratūra ruošia kreiptis į Europos Parlamentą dėl Tvarkos ir teisingumo pirmininko Rolando Pakso teisinės neliečiamybės panaikinimo. R. Paksas Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas ikiteisminiame tyrime dėl galimos prekybos poveikiu.

Generalinė prokuratūra taip pat aiškinsis, ar piketo akcija prie I. Mikelinio namų buvo surengta teisėtai, be to, generalinis prokuroras protestavusių „tvarkiečių" elgesį pasiūlė įvertinti Seimo Etikos ir procedūrų komisijai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder