Seimo Pirmininkė: būdama Vito Matuzo vietoje sustabdyčiau narystę partijoje

Seimo Pirmininkė: būdama Vito Matuzo vietoje sustabdyčiau narystę partijoje

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė sukčiavimu, piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimu įtariamam Seimo narui, partijos kolegai konservatoriui Vitui Matuzui siūlo sustabdyti narystę partijoje.

"Na, jeigu iš tikrųjų man asmeniškai būtų mesti tokie kaltinimai, aš narystę partijoje sustabdyčiau. Turbūt svarbiausias uždavinys - išsiaiškinti tiesą ir, jeigu tą tiesą tikrai noriu pati žinoti, tai vienintelis kelias yra tai, kad sustabdau narystę partijoje ir po to aiškinamės teisiniu būdu, kas čia teisus ir kas neteisus", - trečiadienio rytą interviu "Žinių radijui" sakė I. Degutienė.

ELTA primena, kad antradienį Seimas, atsižvelgdamas į generalinio prokuroro Dariaus Valio kreipimąsi, sudarė laikinąją tyrimo komisiją dėl sutikimo Seimo narį V. Matuzą patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Generalinis prokuroras D. Valys antradienį kreipėsi į Seimą, prašydamas duoti susitikimą patraukti Seimo narį V. Matuzą baudžiamojon atsakomybėn, jį suimti arba kitaip suvaržyti jo laisvę. Seimo posėdyje D. Valys informavo, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdyboje yra atliekamas ikiteisminis tyrimas, kuriame yra surinkta duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad 2010-2011 metais Seimo narys V. Matuzas galimai padarė nusikalstamas veikas.

Generalinės prokuratūros duomenimis, Seimo narys V. Matuzas, būdamas valstybės tarnautojas - Lietuvos Respublikos Seimo narys ir žinodamas, kad Seimo nariui draudžiama bet kokia forma užsiimti verslu, komercija ar kitokia privačia veikla, kuria siekiama pelno, galimai organizavo akcinei bendrovei "Panevėžio energija" vadovaujančių ir atsakingų darbuotojų piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, sudarydamas išskirtines sąlygas "ŽilVyčio" kooperatinei bendrovei neteisėtu būdu laimėti "Panevėžio energijos" 2010-2011 m. rengtus keturis biokuro viešuosius pirkimus, kurių bendra vertė siekia 17 mln. 503 tūkst. 40 litų (be PVM).

Konstitucija ir Seimo statutas numato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder