Seimo narys pasirūpino tik savo seniūnija

Seimo narys pasirūpino tik savo seniūnija

Pernai, parengęs Mėgėjiškos žūklės įstatymo pataisas, Seimo narys Remigijus Žemaitaitis išrūpino nemokamą žvejybą tik Rusnės gyventojams, nors Nemuno deltos regioniniame parke yra ir daugiau seniūnijų - Juknaičių, Kintų, Šilutės. Šių seniūnijų gyventojai jaučiasi nuskriausti negalėdami nemokamai žvejoti.

Pernai gruodį įsigaliojo Mėgėjiškos žūklės įstatymo pakeitimai. Naujos redakcijos įstatyme įteisintos privilegijos rusniškiams. Deklaravusieji savo gyvenamąją vietą Rusnės seniūnijoje gali ištisus metus nemokamai žvejoti.

Kitų seniūnijų, taip pat esančių Nemuno deltos regioniniame parke, gyventojai jaučiasi nuskriausti. Juknaičių seniūnas Valentinas Dylertas sakė, kad šios seniūnijos gyventojai taip pat tikėjosi lengvatos.

„Jaučiamės nuskriausti. Galvojome, kad bus leista nemokamai žvejoti visiems, gyvenantiems regioninio parko teritorijoje. Kodėl tokia išimtis padaryta, nesupratome“, - sakė seniūnas.

Jam antrino ir Kintų seniūnas Antanas Kližentis. Jis svarstė, kad rinkimų įkarštyje ne visų norai buvo išgirsti.

„Įstatymas turėtų būti be išimčių. Tada visiems aišku ir paprasta. O šiuo atveju padaryta išimtis Rusnei. Galbūt todėl, kad Seimo nariai ten daugiau gyvena ir turi veiklos, - spėjo seniūnas. - Bet ne tai svarbiausia. Rusnės sala, žinoma, daugiau ribojasi su vandenimis. Žvejyba mariose ties Kintais nevyksta. Anksčiau įstatymai buvo numatę lengvatas gyventojams tų kaimų, kurie ribojasi su vandens telkiniu. Pavyzdžiui, Minijos upėje kintiškiai galėjo žvejoti be apribojimų. Dabar to nėra. Galbūt trūko mūsų iniciatyvos, todėl atsirado lengvata tiems, kurie garsiausiai prašė“.

Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Stanislovas Sudeikis pasakojo, kad Seimo nariams, rengusiems įstatymo projektą, buvo siūlyta atsižvelgti į tai, jog Nemuno deltos regioniniame parke yra ir daugiau seniūnijų.

„Aš buvau už tai, kad metinis leidimas galiotų visame Nemuno deltos regioniniame parke. Jei suteikti lengvatą, tai ji visiems turėtų būti vienoda. Tačiau kažkodėl į įstatymą įrašyta tik Rusnės seniūnija“, - stebėjosi aplinkosaugininkas.

Sutapimas ar ne, bet ant Vorusnės upės kranto (Rusnėje) įstatymo pataisų autorius parlamentaras R. Žemaitaitis turi sodybą. Gal rengdamas įstatymo pakeitimus paslaugą padarė ne tik savo kraštiečiams, bet ir pačiam sau?

„Respublikai“ R. Žemaitaitis teigė, kad jo gyvenamoji vieta dabar yra deklaruota Vilniuje, todėl nemokamai žvejoti Rusnėje negalėtų.

Anot Seimo nario, kitos Nemuno deltos regioniniame parke esančios seniūnijos į įstatymą neįtrauktos ne be reikalo: „Pavyzdžiui, Juknaičiai nuo Nemuno yra nutolę 3-7 kilometrus. Be to, Nemuno deltos kai kurių vietų gyventojams licencija, kaip ir rusniškiams, nėra taikoma. Jie gali žvejoti turėdami mėgėjiškos žūklės bilietą“, - sakė parlamentaras.

Politikas įsitikinęs, kad jo krašto žmonės žvejybos lengvatų nusipelnė, mat nepriekaištingai rūpinasi aplinka.

„Pats buvau Rusnės gyventojas. Galiu pasakyti, kiek šiukšlių Rusnės gyventojams tenka iškuopti. Atvažiuoja iš kitur žmonės žvejoti ir šiukšles palieka. Ko gero, niekas nesirūpina aplinka taip, kaip rusniškiai“, - teigė R. Žemaitaitis.

„Manau, kažkas nori tiesiog papolitikuoti“, - gyventojų pasipiktinimo priežastį įvardijo Seimo narys.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder