Seimo LSDP frakcija oficialiai pasiskelbė opozicine

Seimo LSDP frakcija oficialiai pasiskelbė opozicine

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija oficialiai pasiskelbė opozicine.

Tokį šios frakcijos pareiškimą antradienį iš Seimo tribūnos perskaitė Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Oponuodami 17-osios Vyriausybės programai neatsisakome galimybės paremti tuos sprendimus, kurie bus suderinami su Socialdemokratų partijos programa ir bus naudingi Lietuvos valstybei bei jos piliečiams“, - sakome frakcijos pareiškime.

Seimo LSDP frakcijai priklauso Seimo nariai Juozas Olekas, Julius Sabatauskas, Algirdas Sysas, Rasa Budbergytė, Raminta Popovienė, Algimantas Salamakinas ir Dovilė Šakalienė.

Frakcijos seniūnu tapo J. Olekas, seniūno pavaduotoju - J. Sabatauskas.

Socialdemokratų partijos gretas palikę arba iš jos pašalinti parlamentarai įkūrė valdančiąją koaliciją remiančią Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakciją.

LSDD frakciją sudaro Seimo nariai Andrius Palionis, Gediminas Kirkilas, Juozas Bernatonis, Rimantė Šalaševičiūtė, Rimantas Sinkevičius, Algirdas Butkevičius, Artūras Skardžius, Antanas Vinkus, Valentinas Bukauskas.

Kaip ELTA jau skelbė, kai kurie socialdemokratų partijos gretas palikę, frakcijų koaliciją su „valstiečiais“ sudarę parlamentarai jau yra paskelbę apie ketinimus steigti naują partiją.

Vienas iš naujos politinės jėgos kūrimo iniciatorių Seimo narys Juozas Bernatonis Eltai yra sakęs, kad pirmiausia planuojama surengti steigiamąjį suvažiavimą, kuriame turėtų būti 2000 partijos steigėjų. Jo teigimu, toks suvažiavimas galėtų įvykti arba šių metų pabaigoje, arba kitų metų pradžioje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder