Seimo komisija siūlo panaikinti Gintaro Steponavičiaus teisinę neliečiamybę

Seimo komisija siūlo panaikinti Gintaro Steponavičiaus teisinę neliečiamybę

Seimo sudaryta laikinoji tyrimo komisija siūlo patenkinti generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymą ir panaikinti Seimo nario liberalo Gintaro Steponavičiaus teisinę neliečiamybę.

Ketvirtadienį už tokį sprendimą komisijos nariai balsavo vienbalsiai.

Sprendimas priimtas išklausius Vilniaus apygardos prokuratūros vadovą Justą Laucių. Taip pat savo paaiškinimus pateikė ir į Seimo narių klausimus atsakė G. Steponavičius.

"Viena vertus, šiuo atveju vyriausiasis prokuroras Justas Laucius prašė Seimo tokio leidimo, tokio sutikimo, kita vertus, Gintaras Steponavičius, nors ir nesutiko su tuo, kad kalbėjo vyriausiasis prokuroras, jo pozicija buvo tokia: aš sutinku, kad būtų nuimtas imunitetas, aš sutinku ir noriu gintis pats. Tai tas mūsų sprendimas buvo lengvesnis", - žurnalistams sakė komisijos pirmininkas Virginijus Poderys.

Jo teigimu, artimiausiu metu nutarimo projektas bus įregistruotas Seimo posėdžių sekretoriate. V. Poderys neatmeta, kad dar šiandien, ketvirtadienį, Seimas savo balsavimu gali nuspręsti, ar komisijos išvadai pritarti.

Vilniaus apygardos prokuratūros vadovas J. Laucius nesiėmė atsakyti į klausimą, kada G. Steponavičius galėtų sulaukti įtarimų pateikimo.

"Yra daugybė nežinomųjų, mes nežinome, kokį sprendimą priims Seimas. Aš nežinau, kada jis bus paskelbtas įstatymų nustatyta tvarka ir įsigalios. Gali būti įvairiausių variantų. Jeigu Seimo sprendimas įsigalios ir būtų teigiamas, tai būtų sprendžiamas klausimas dėl įtarimų pateikimo Gintarui Steponavičiui", - sakė J. Laucius.

Nuo platesnių komentarų žurnalistams jis susilaikė.

Antradienį Seimas, išklausęs generalinio prokuroro Evaldo Pašilio pranešimą ir vadovaudamasis Seimo statutu, sudarė laikinąją tyrimo komisiją dėl sutikimo Seimo narį Gintarą Steponavičių patraukti baudžiamojon atsakomybėn, primena ELTA.

Joje dirba 12 įvairioms frakcijoms atstovaujančių Seimo narių. Tai Vida Ačienė, Ričardas Juška, Vytautas Kamblevičius, Dainius Kreivys, Michalas Mackevičius, Andrius Palionis, Žygimantas Pavilionis, Virginijus Poderys, Jurgis Razma, Valerijus Simulikas, Petras Valiūnas ir Juozas Varžgalys.

Komisijos pirmininku paskirtas V. Poderys. Seimas pavedė komisijai tyrimą atlikti iki šių metų balandžio 20 d.

Antradienį generalinis prokuroras Evaldas Pašilis kreipėsi į Seimą, prašydamas panaikinti Seimo nario Gintaro Steponavičiaus teisinę neliečiamybę.

Jo teigimu, Seimo nario Gintaro Steponavičiaus veiksmai vertintini kaip "piktnaudžiavimas konstituciniais Seimo nario įgaliojimais, Seimo nario priesaikos sulaužymas, Seimo statuto, Politinių partijų įstatymo bei Valstybės politikų elgesio kodekso pažeidimai".

Anot E. Pašilio, prokurorai norėtų pareikšti G. Steponavičiui įtarimą pagal Baudžiamojo kodekso 228 straipsnio 2 dalį - tai yra piktnaudžiavimas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder