Seimas užbaigė sesiją

Seimas užbaigė sesiją

Seimas antradienį užbaigė pratęstą Seimo rudens sesiją.

Parlamentarams už darbą padėkojo Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė. Ji paprašė parlamentarų iki vasario 17 dienos registruoti naujus teisės aktų projektus.

"Laukiu jūsų visų pasiūlymų registruoti įstatymų projektus iki vasario 17 d., kad pavasario sesija bendru sutarimu būtų labai prasminga, sutelkto, vienijančio darbo pagrindu, gerų darbų atneštų mūsų Lietuvai", - sakė R. Baškienė, pasiūliusi parlamentarams tradiciškai baigiant sesiją sugiedoti himną.

Į pavasario sesiją Seimas rinksis kovo 10 d.

"Kovo mėnuo bus labai didelių pokyčių mėnuo", - apie būsimus Seimo darbus antradienį kalbėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis parlamentaras Ramūnas Karbauskis.

Nors Seimas antradienį užbaigė pratęstą sesiją, R. Karbauskis žada toliau įtemptai dirbti.

"Bus labai įtemptas laikotarpis, nes turėsime laiko susitelkti į tai, ką mes galime padaryti pavasario sesijoje, įgyvendinant savo Vyriausybės programą, Seimo, koalicijos programą. (...) Šitas Seimas jau labai daug padarė, bet tikrai dar nepradėjo daryti tų pokyčių, kurie yra mūsų įsipareigojimuose", - sakė R. Karbauskis.

Jis sako, kad ateityje Seimas tikrai įteisins parlamentarų atostogas, nes šiuo metu situacija yra nenormali. Antradienį žurnalistams politikas tvirtino, kad Seimo narių atostogos turi būti įteisintos, "aiškiai reglamentuotos ir tokiu atveju bus mažiau interpretacijų".

Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Rudens sesija prasideda rugsėjo 10 dieną ir baigiasi gruodžio 23 dieną.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder