Seimas neleido suvaržyti Naglio Puteikio laisvės

Seimas neleido suvaržyti Naglio Puteikio laisvės

Seimas vėl atsisakė panaikinti Klaipėdoje išrinkto parlamentaro, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nario Naglio Puteikio teisinę neliečiamybę.

Už siūlymą naikinti imunitetą ketvirtadienį balsavo 29 Seimo nariai, prieš buvo dešimt, 37 susilaikė. Toks sprendimas priimtas visų Seimo frakcijų, išskyrus liberalų, atstovų balsais.

Parlamentaro imunitetas panaikinamas, jei už tai balsuoja ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

Pats N. Puteikis anksčiau sakė neprieštaraujantis, kad būtų panaikintas jo imunitetas šmeižto byloje, nors teigė frazių, dėl kurių buvo paduotas į teismą, nesakęs.

"Seimo nariai turi tuos ginčus spręsti teisme, o ne Seimo posėdžių salėje", - sakė šis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos atstovas.

Komisijos išvadoje rašoma, kad "rugsėjo 26 d. Komisijos posėdyje dalyvavęs Seimo narys N. Puteikis paaiškino, jog pareiškėjos Kristinos Sulikienės tėvo nepažįsta, neturi jokių duomenų apie jo veiklą ir nežino, kaip tokie teiginiai buvo išspausdinti leidinyje. N. Puteikis teigė manąs, kad tai yra apmaudus nesusipratimas, ir sutiko su generalinio prokuroro prašymu leisti jį patraukti baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo laisvę bei paprašė Komisijos siūlyti Seimui priimti sprendimą, kuris leistų šį ginčą išspręsti teisme".

Prokuratūra prašė panaikinti N. Puteikio neliečiamybę, kad jis galėtų stoti prieš teismą dėl šmeižto privataus kaltinimo byloje.

Seimas praėjusios kadencijos pabaigoje jau nagrinėjo tokį prašymą, tačiau tuomet jį atmetė. Prokuratūra analogišką prašymą pateikė ir naujos kadencijos Seimui.

Panaikinti Seimo nario imunitetą siekia šmeižto bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas. N. Puteikį šmeižtu kaltina Kristina Apanavičiūtė-Sulikienė, teigdama, kad prieš kelerius metus savaitraštyje "Laisvas laikraštis" Seimo narys apšmeižė jos tėvą ir sumenkino jos pačios reputaciją.

K. Apanavičiūtė-Sulikienė šmeižiančia informacija laiko 2012 metais leidinyje publikuotus teiginius, kad pareiškėjos tėvas "apsišvietęs" KGB agentas", taip pat, kad laikraščiui "Karštas komentaras", kuriame ji dirbo, neva per prezidentės patarėją įtaką darė Valstybės saugumo departamentas.

N. Puteikis neigia savo kaltę ir tvirtina, kad laikraštyje buvo neteisingai pacituotas.

Pagal Konstituciją, Seimo narys be parlamento sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder