Sąvartyno žmonėms - saugias Kalėdas

Sąvartyno žmonėms - saugias Kalėdas

Fotoreportažas

"Nuolat gauname labdaros, o štai dovanų gavome pirmą kartą", - naujomis ryškiomis liemenėmis apsivilkę džiaugėsi sutuoktinių pora

Vakar Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) Kalotės sąvartyne gyvenantiems ir dirbantiems žmonėms surengė saugaus darbo akciją "Saugios Kalėdos". Jos metu sąvartyno žmonėms buvo išdalinta 50 specialių liemenių su atšvaitais ir KRATC simbolika bei darbo pirštinės, jie buvo supažindinti su saugaus darbo instrukcijomis. Bendrovės vadovai sąvartyno žmonėms palinkėjo gerų ir saugių švenčių.

Džiaugėsi dovanomis

- Anksčiau sąvartyne yra pasitaikę nelaimingų atsitikimų. Nesinori, kad kažkas panašaus vėl atsitiktų. Todėl nusprendėme sąvartyno žmones aprūpinti specialia apranga, kad juos geriau pastebėtų vairuotojai, ypač transportui važiuojant atbuline eiga,- sakė KRATC direktorius Šarūnas Reikalas.

Gausiai susirinkę sąvartyno žmonės buvo patenkinti gautomis liemenėmis ir pirštinėmis.

- Nuolat gauname labdaros, o štai dovanų gavome pirmą kartą. Tai tikrai maloni staigmena, - džiaugėsi ryškiomis geltonomis liemenėmis apsivilkusi sutuoktinių pora. Žmonės sakė esantys sąvartyno senbuviai.

- Rytais, kai atvežamos į sąvartyną šiukšlės, būna dar tamsu. Dirbame su prožektoriais. Patys saugomės ir į vienas kitą žiūrime, kad tik po ratais nepakliūtume. Prieš porą metų vieną moteriškę traktorius mirtinai suvažinėjo... Dabar su tomis liemenėmis bus žymiai saugiau ir ramiau dirbti, nes vairuotojai mus geriau matys, - kalbėjo Povilu prisistatęs vyriškis.

Rūpinąsi darbo saugumu

Vakar gauti saugos liemenių panoro apie 70 pragyvenimui sąvartyne užsidirbančių žmonių. KRATC direktoriaus pavaduotojas Rimantas Gedrimas pažadėjo iki Kalėdų liemenėmis aprūpinti tuos, kam jų vakar nebeužteko. Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras Kalotės sąvartyną pradėjo eksploatuoti tik šią vasarą. Ir klaipėdiškiai ko gero pirmieji šalyje tiek dėmesio skiria sąvartyne dirbančių žmonių saugumui. Neteko girdėti, kad kuriame nors Lietuvos sąvartyne būtų buvusios dalinamos tokios saugaus darbo liemenės.

Pasak KRATC direktoriaus Šarūno Reikalo, dar prieš porą mėnesių Kalotės sąvartyne dirbantis bendrovės transportas buvo aprūpintas ir atbulinės eigos sirenomis, perspėjančiomis šalia atliekas rūšiuojančius žmones apie pasikeitusią važiavimo kryptį.

"Šie žmonės sąvartyne atlieka naudingą darbą - užsiima pirminiu atliekų rūšiavimu, atskiria antrines žaliavas, ką iš tiesų turėtų daryti gyventojai, kaip yra Europos šalyse. Nors pagal galiojančias taisykles sąvartyne negali būti pašalinių žmonių, visuose šalies sąvartynuose jų yra šimtai, nes žmonės čia randa pragyvenimo šaltinį. Todėl, kol jie čia yra, čia dirba, norime, kad jie būtų kuo saugesni", - sakė KRATC direktorius Šarūnas Reikalas.

Jolanta BENIUŠYTĖ

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder