Savaitgalį Palangoje automobilių nebuvo tik ant namų stogų.

Jau penktadienį dingo butus kurorte nuomoti pakeliui į Palangą siūlančiųjų gurguolės. Poilsio namuose ir viešbučiuose taip pat vietų neliko. Apytikriais Palangos kelių policininkų paskaičiavimais kurortą galėjo būti užtvindę 400 tūkst. poilsiautojų iš visos Lietuvos ir užsienio.
Tie, kurie savaitgalį neberado kur "prisišvartuoti" Palangoje, suko ienas link Klaipėdos - į Melnragę ar Girulius. Didelė dalis atvykusiųjų ieškojo vietų statyti palapines kempinguose. Nemažai buvo ir tokių, kurie į kurortą atvykę automobiliais, juose ir nakvojo.

Kurortas duso nuo automobilių

Atvykusiųjų į kurortą automobilių virtinės pakelėse jau prasidėjo nuo įvažiavimų į Palangą. O pačioje Palangoje automobilis prie automobilio buvo nustatytos visos gatvės, kuriose tik nebuvo ženklų, draudžiančių tai daryti. Kadangi jų buvo sočiai, tai automobiliai buvo sustatyti ne tik ant šaligatvių, bet ir ant vejų.
Palangos kelių policininkai, regis, turėjo lekioti suplukę, nes daugelyje Palangos gatvių, vejose buvo matyti "krabais" užblokuoti automobilių ratai. Pasak Palangos policijos Viešosios tvarkos ir eismo priežiūros vyresniojo inspektoriaus Algimanto Domarko, per savaitgalį nubausti 134 taisyklių pažeidėjai, iš kurių arti šimto automobilius buvo pastatę neleistinose vietose. Apvažiavus Palangos miestelį, pastatytų automobilių nematei nebent ant namų stogų.

Vargas "prisišvartuoti", vargas ir išvažiuoti

Anksčiausiai iš pajūrio suskato išvažiuoti poilsiavę Šventojoje. Jau 14 val. sekmadienį kelias nuo Šventosios iki Palangos buvo užsikimšęs.
Pasak A. Domarko, reguliuoti eismo buvo "mesti" visi 20 viešosios tvarkos ir eismo priežiūros komandiruotų ir vietinių policininkų. Jie suplukę sankryžose ir keliuose dirbo nuo 14 iki 22 val., kuomet automobilių sumažėjo. Tačiau automobilių sangrūdos buvo sunkiai reguliuojamos ir ties Klaipėda.
Pasak kelių kauniečių ir vilniečių, jų kelionė iš Šventosios į namus truko 6 valandas iki Kauno ir 8 valandas iki Vilniaus.

Pagaliau palangiškių lūkesčiai ėmė pildytis

Pagaliau Palangos verslininkų ir šiaip palangiškių, nuomojančių butus, svajonės pradėjo pildytis. Į Palangą pradėjo plūsti lauktas uždarbis. Tačiau lazda su dviem galais. Antruoju galu ji, regis, tvoja Palangos gamtai, kuri po tokio antplūdžio kažin ar pajėgs savaime atsigauti. Tai ar negeriau gatvėse visai nuimti automobilius statyti draudžiančius ženklus ir taip išvengti jų invazijos į miškelius, pievas ir ant vejų. Beje, paklausinėti atvykėliai teigė, jog jie automobilius mielai statytųsi aikštelėse. Bet jų dauguma - jau Palangos pakraščiuose.
Kelios stovėjimo aikštelės pačiame mieste buvo automobilių perpildytos. Palangos pakraščiuose automobilių stovėjimo aikštelės buvo apytuštės. Bet tu priversk žmogų, turintį automobilį, per kaitrą klumpoti kelis kilometrus iki miesto centro, o paskui - dar iki jūros.
Regis, šią palangiškių lauktų antplūdžių dilemą teks spręsti Palangos miesto savivaldybei: kam geriau duoti uždirbti - keliolikai tūkstančių butus nuomojančių, kavines, restoranus turinčių palangiškių ar jau geriau kelių policijai, kurios surinkti mokesčiai, blokuojant automobilių ratus, gal būt panaudojami Vilniaus Gedimino prospekto renovacijai...

Prognozė ateinančiam savaitgaliui

Pasak A. Domarko, ateinantis savaitgalis poilsiautojams, plūstantiems iš visos Lietuvos automobiliais, bus dar labiau apkartintas, nes dėl automobilių žiedinių lenktynių pagrindinis kelias į Palangą bus uždarytas jau nuo rytojaus ir iki kito trečiadienio. Apvažiuoti teks pradėti nuo Kretingos.
Žodžiu, automobilių kamščiai įvažiuoti ir išvažiuoti iš Palangos bei Šventosios savaitgalį vėl garantuoti. Tad klaipėdiečiams patartina atsisakyti vilčių brautis į perpildytą Palangą. Geriau jau savaitgalį planuoti kur nors prie marių ar upių bei ežerų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder