Savaitgalį karinio transporto kolonos judės link Klaipėdos

Savaitgalį karinio transporto kolonos judės link Klaipėdos

Birželio 22–28 dienomis prasidės Jungtinių Amerikos Valstijų ir kitų pratybose „Geležinis vilkas 2017 “ dalyvavusių šalių karių perdislokavimas į nuolatines dislokacijos vietas. Viena didesnių karių ir technikos perdislokavimo operacijų vyks maršrutu Pabradė–Klaipėda birželio 22–24 dienomis.

Technika taip pat bus gabenama iš Pabradės į Marijampolę ir Panevėžį. Karinės technikos kolonas lydės Lietuvos kariuomenės Karo policija. Iš anksto informuojame, kad galimi laikini eismo sutrikdymai, spūstys.

Keliaujantiems į pajūrį aktualu žinoti, jog birželio 23 dieną, penktadienį, karinės technikos kolonos iš Pabradės, Ruklos ir Vilniaus į Klaipėdą pajudės anksti ryte.

Lietuvos kariuomenė dėkoja gyventojams už supratingumą ir atsiprašo už galimus nepatogumus.

Karinės pratybos „Geležinis vilkas 2017“ vyksta Pietų, Vidurio ir Rytinėje Lietuvos dalyse. Jų metu vertinamas neseniai sukomplektuotos NATO priešakinio bataliono kovinės grupės Lietuvoje pasirengimas vykdyti užduotis. Treniruojamas Lietuvos kariuomenės brigadų „Geležinis Vilkas“ ir „Žemaitija“ štabų gebėjimas planuoti ir organizuoti gynybines ir puolamąsias operacijas apgyvendintoje vietovėje tarptautinėms batalionų taktinėms grupėms, gerinama tarpusavio sąveika su sąjungininkais. Taip pat šių pratybų metu buvo treniruojamasi veikti kartu su atvykstančiais NATO padaliniais iš Lenkijos, siekiant sujungti pajėgas Suvalkų ruože.

Pratybose dalyvauja apie 5300 karių iš Lietuvos ir 10 NATO šalių: Belgijos, Didžiosios Britanijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Kroatijos, Rumunijos, Vokietijos, Norvegijos, Nyderlandų ir Portugalijos.

„Geležinis vilkas 2017“ yra Baltijos šalyse ir Lenkijoje vykstančių „Kardo kirtis“ (angl. „Saber Strike“) pratybų dalis. Šias pratybas planuoja ir organizuoja JAV Sausumos pajėgų Europoje vadavietė. Šių metų pratybų pagrindinis dėmesys skiriamas NATO priešakinių batalionų treniravimui ir jų veiksmų suderinamumo su NATO sąjungininkais gerinimui. Tarptautinėms operacijoms vadovauti paskirtas Tarptautinio Šiaurės Rytų korpuso štabas Šcecine, Lenkijoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder