Saulius Skvernelis prostituciją laiko daugiau socialiniu negu teisėsaugos klausimu

Saulius Skvernelis prostituciją laiko daugiau socialiniu negu teisėsaugos klausimu

Europos Sąjungai (ES) siūlant griežčiau bausti ne prostitutes, o jų klientus, vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis pabrėžia, kad tai daugiau socialinis, o ne teisėsaugos klausimas.

"Aš manau, kad tai visgi labiau yra ne teisėsauginis klausimas, bet socialinis klausimas, ir iš esmės, kaip ta grupė žmonių tampa išnaudotojų, sutenerių įrankiu, ir vienas iš tokių sprendimų yra, ypač Skandinavijos valstybėse toks modelis taikomas, kad visgi tas, kuris perka, jis yra baudžiamas griežčiau, ir praktiškai kai kuriose valstybėse netgi moterims nėra taikoma atsakomybė už tai, kad užsiima šita veikla", -žurnalistams ketvirtadienį Vilniuje sakė ministras.

Klausiamas, ar nereikėtų taip daryti ir Lietuvoje, šį klausimą siūlė adresuoti įstatymų leidėjui.

"Tai žymiai platesnis, tai susiję ir su prekyba žmonėmis, ir nemanau, kad čia kažkokių lengvų, paprastų sprendimų būtų galima priimti", - pabrėžė vidaus reikalų ministras.

Europoje legaliai nusipirkti moters seksualines paslaugas galima Austrijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Graikijoje, Vengrijoje, Turkijoje, Nyderlanduose, Latvijoje. Šiose šalyse prostitucija reglamentuota įstatymiškai, o tai reikalauja tam tikrų sąlygų. Pavyzdžiui, Vokietijoje prostitucija užsiimti galima tik tam tikroje ribotoje teritorijoje, kitos valstybės turi įstatymą, draudžiantį moterims viešai siūlytis ir taip reklamuoti savo paslaugas.

Lietuvoje prostitucija draudžiama. Už vertimąsi ja bei seksualinių paslaugų pirkimą skiriamos baudos. Prostitutei ir jos klientui valanda darbo ir malonumo gali kainuoti 87-290 eurų (300-1000 litų) arba 30 parų administracinio arešto.

Lietuvoje būta kalbų apie prostitucijos legalizavimą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder