Saulius Skvernelis: nesu tas žmogus, kuris yra paspaudžiamas

Saulius Skvernelis: nesu tas žmogus, kuris yra paspaudžiamas

Partijos Tvarka ir teisingumas deleguotas, antradienį pareigas eiti pradėjęs vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis sako savo naujajame darbe neketinąs pasiduoti politiniams spaudimams.

"Negalima apie save kalbėti vien teigiamai, bet aš kiek dirbau, ir ypač generalinio komisaro pareigose, tai nesu tas žmogus, kuris yra paspaudžiamas. Jeigu aš matysiu, kad tai yra nepriimtina, tai nebus daroma. Jeigu tam reikalingas kompromisas, aš visą laiką irgi linkęs į protingus kompromisus ir diplomatiją, bet tai turi būti neprasilenkiant su įstatymais, mano įsitikinimais, sąžine, ir tada viskas bus gerai", - antradienį per pirmąją savo, kaip vidaus reikalų ministro, spaudos konferenciją sakė S. Skvernelis.

Tačiau, kita vertus, pasak S. Skvernelio, jam esant deleguotam "tvarkiečių", būtų "nemandagu, neetiška ir nepadoru" priiminėti sprendimus neinformuojant partijos pirmininko Rolando Pakso arba Tvarkos ir teisingumo frakcijos Seime, per kurią daug galima klausimų išspręsti įstatymų leidybos srityje.

"Esu linkęs bendrauti su visomis politinėmis jėgomis. Mano situacija unikali tuo, kad pasistengsiu gauti visų politinių jėgų sutarimą - tiek pozicijos, tiek opozicijos", - pabrėžė S. Skvernelis ir pripažino, kad partiniam ministrui vadovauti VRM yra sunkiau, nors jis turi politinį partijos užnugarį.

Naujasis vidaus reikalų ministras deklaravo savo atvirumą. Pirmą kartą kaip ministras Vidaus reikalų ministerijoje apsilankęs S. Skvernelis gyrė kolektyvą, ragino atsisakyti baimių.

"Ateinu aš tikrai kurti ir tai man svarbiausias dalykas. Aš tikrai keliu ambicingus tikslus kiekvienoje darbovietėje ir manau, kad darbuotojai tikrai tai pajėgūs padaryti, jeigu jiems suteiki tokią galimybę", - sakė politiku tapęs buvęs policijos generalinis komisaras.

"Mes galime padaryti, kad šita ministerija būtų geidžiamiausia, nes čia yra formuojama valstybės valdymo, gyventojų saugumo, regioninės plėtros, savivaldos strateginė politika - tai, ką mes kiekvieną dieną matome, susiduriame. Jeigu bus geri ministerijos darbo rezultatai, tą pajus kiekvienas žmogus - nuo to, ko kuris prašo policijos pagalbos", - neabejojo teisininko, mechanikos inžinieriaus kvalifikaciją turintis S. Skvernelis.

Didžiausiu iššūkiu ministras juokaudamas įvardijo išsilaikymą poste. Kita vertus, kiekvienoje tarnyboje, departamente išskyrė 2-3 pagrindinių krypčių susidėliojimą. Pirmiausiai S. Skvernelis žadėjo spręsti statutinių pareigūnų problemas, mažinti regionų atskirtį, iššūkiu įvardijo kibernetinį saugumą, valstybės tarnybos sutvarkymą. Opiausia problema - pareigūnų algos. Anot S. Skvernelio, dabar jis kaip politikas galėtų pažadėti jas didinti, tačiau nuo to susilaikė.

"Bet tam tikrą didėjimą galima pasiekti (tai irgi faktas, bet to irgi neslepiu ir sakiau pas save policijos sistemoje, dabar galiu kalbėti apie visą mūsų viešojo saugumo sektorių), mes visgi turime susitvarkyti su funkcijų dubliavimu, su struktūromis, nes tiek turėti įvairių tarnybų tokiomis apimtimis, matyt, niekada neišgalėsime", - sakė vidaus reikalų ministras.

Šioje vietoje jis pateikė Estijos pavyzdį, kur optimizavus pareigūnų veiklą nuo 2015 m. sausio 1 d. jiems algos sieks 1000 eurų. Per kiek laiko šį atlyginimą būtų galima pasiekti Lietuvoje, S. Skvernelis neprognozavo.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder