Saulius Skvernelis: kai Gintautas Paluckas grįš į realybę, tada ir kalbėsimės

Saulius Skvernelis: kai Gintautas Paluckas grįš į realybę, tada ir kalbėsimės

Premjeras Saulius Skvernelis sako artimiausiu metu neketinantis susitikti su naujai išrinktu Socialdemokratų partijos pirmininku Gintautu Palucku ir ragina pastarąjį grįžti į realybę.

„Reikia susivokti naujajam pirmininkui –kuo jis tapo. Suprantu didžiulį džiaugsmą pagaliau laimėjus renkamas pareigas, bet tai Socdemų partijos vidaus reikalas. Nacionaliniu mastu nieko neįvyko. Tai yra ne Seimo rinkimai, nors pagal retoriką išrinkto pirmininko atrodo, kad įvyko nauji Seimo rinkimai, susiformavo dauguma, socialdemokratai gavo daugumą rinkėjų. Turbūt reikia grįžti į realybę“, – interviu LRT radijui antradienį sakė premjeras S.Skvernelis.

Anot jo, koalicijos partnerių socialdemokratų naujojo lyderio G.Palucko retorika turėtų keistis, vengiant kelti naujas sąlygas „valstiečiams“.

„Reikia grįžti į realybę, kada sugrįš, tada galėsime ir kalbėtis“, – pridūrė Vyriausybės vadovas.

Anot S.Skvernelio, Vilniaus vicemeras G.Paluckas iki šiol partijoje neužėmė jokių pareigų, tad mažai dalyvavo ir derybų dėl valdančiosios koalicijos procesuose.

„Kalbant apie koalicijos sutartį, kuri buvo – man teko dalyvauti derybose – ką susiderėjo, tą ir turi“, – pabrėžė ministras pirmininkas.

Anot jo, pokalbiai su dabartine socialdemokratų vadovybe ir frakcija Seime vyksta nuolat, tad priekaištai dėl koalicijos partnerių ignoravimo – nepagrįsti.

Savaitgalį naujuoju Socialdemokratų partijos pirmininku išrinktas G.Paluckas pareiškė jau pirmadienį ketinąs susitikti su Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiais ir aptarti tolesnio bendradarbiavimo sąlygas. Tačiau toks susitikimas neįvyko, o S.Skvernelis antradienį pareiškė, kad artimiausiu metu neplanuoja susitikti su juo.

„Pirmadienį kalbėsiuosi su premjeru, mes apžvelgsime visą spektrą kausimų: ne tik koalicijos sutartį, kas yra svarbu, bet taip pat ir mūsų, socialdemokratų, politinius prioritetus koalicijoje bei tiesiog bendravimo santykius. Nepaisant, kad esame koalicijoje maži, norėtume lygiaverčių santykių priimant sprendimus ir svarstant projektus, kad nereikėtų bėgti iš paskos ir komentuoti viešumoje to, kas dar neturi jokio racionalaus pagrindo ir dėl ko koalicijoje dar nėra sutarta“, – sekmadienį iškart po pergalės pirmininko rinkimuose žurnalistams sakė G.Paluckas.

Jis taip pat vardijo kelias bendradarbiavimo koalicijoje sąlygas: „Tai yra dvi sąlygos: mūsų, kaip socialdemokratų, politiniai prioritetai Vyriausybės darbotvarkėje, programoje ir priemonių plane, antras dalykas, santykiai, bendravimo formatas“.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder