Saulius Skvernelis: Gabrieliaus Landsbergio reakcija yra neadekvati

Saulius Skvernelis: Gabrieliaus Landsbergio reakcija yra neadekvati

Premjeras Saulius Skvernelis, aptardamas Ramūno Karbauskio diskusijas sukėlusį pasisakymą, apie tai, kad valdantieji ypač glaudžiai bendradarbiauja su teisėsaugos institucijomis ir disponuoja plačia informacija, teigė, jog išsakytuose teiginiuose jis nemato nieko dviprasmiško. Vyriausybės vadovas, įvertindamas konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio pirmadienį išsakytus būgštavimus, dėl valdančiųjų galimai disponuojamos įslaptintos informacijos, tikino, kad nėra ko baimintis. 

„G. Landsbergio reakcija į šį pasisakymą buvo neadekvati, - akcentavo S. Skvernelis. - Jei pasitikėjimas tarp teisėsaugos ir Seimo yra geresnis, didesnis - tai yra puiku.„

Premjeras, pabrėždamas, kad puikiai išmano Lietuvos teisinę sistemą, teigė, jog konservatorių lyderio išsakyti nuogąstavimai tiesiog kelia šypseną. Taip pat Premjeras pažymėjo, kad per beveik metus laiko jam taip ir neteko skaityti kriminalinės žvalgybos pažymų.

„Galbūt kažkas iš konservatorių anksčiau vadovautos vyriausybės patarė ponui Landsbergiui iš savo praktikos dėl disponavimo teisėsaugos institucijų informacija. Man to nereikia. Yra įstatymai ir aš jais griežtais vadovaujuosi“, - apibendrino S. Skvernelis.

„Dabar (...) nebereikia baimintis teisėsaugai, kad kažkas tai bandys politikuoti ar pasinaudoti politiniais tikslais. Taip, tokių bandymų anksčiau yra buvę. Kai kurios institucijos yra nukentėjusios. Svarbiausia žinia, kurią ir nori pasakyti ponas R. Karbauskis, yra tai, kad institucijos yra visiškai savarankiškos ir priklausomos tik nuo įstatymo“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Premjeras, kalbėdamas apie liberalų sąjūdžio korupcijos bylą, pabrėžė, kad dabar, nepaisant jokių asmenybių ir autoritetų, nusikalstama veika yra užkardoma.

R. Karbauskis, aptardamas valdančiųjų inicijuotą parlamentinį tyrimą, siekiantį nagrinėti politikų ir verslo santykius, teigė, kad teisėsaugos institucijos su dabartiniu Seimu bendradarbiauja kaip niekada glaudžiai. Valstiečių lyderis pabrėžė, kad turėdami galimybę naudoti gaunamą informaciją, tuo valdantieji negali nepasinaudoti. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder