Saulius Skvernelis apie Europos žydų kongreso raginimus peržiūrėti lietuvių vaidmenį nacių okupacijos laikotarpiu: nėra ką peržiūrėti

Saulius Skvernelis apie Europos žydų kongreso raginimus peržiūrėti lietuvių vaidmenį nacių okupacijos laikotarpiu: nėra ką peržiūrėti

Reaguodamas į Europos žydų kongreso (EŽK) pareiškimą, raginantį Lietuvos Vyriausybę ir politikus iš pagrindų peržiūrėti lietuvių vaidmenį per nacių okupaciją, Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis teigia, kad nėra ką peržiūrėti. 

„Mes visus reikalingus veiksmus kaip valstybė esame padarę ir toliau turime puikų dialogą tiek su Lietuvos žydų bendruomene, tiek su pasauline bendruomene. Nesakome, kad tie skaudūs klausimai yra nediskutuotini. Vyriausybėje šios diskusijos vyksta“, - „Žinių radijui“ ketvirtadienį kalbėjo Premjeras. 

Vertindamas aštrias diskusijas, kurias sukėlė viešai mesti Rūtos Vanagaitės kaltinimai partizanui Adolfui Ramanauskui-Vanagui, Premjeras pabrėžė, kad peržiūrėti istorinius faktus yra istorikų darbas. „Istorikai turi remtis labai aiškia sistemine, istorine informacija, ne faktų interpretacija, o faktų visuma“, - pažymėjo Vyriausybės vadovas. 

Lietuva kaip valstybė, akcentavo S. Skvernelis, tvarių santykių kūrime padarė ir daro viską. Ministras Pirmininkas teigė manantis, kad santykiai tarp žydų bendruomenės ir Lietuvos visuomenės yra tokie, kokių kitos valstybės gali tik pavydėti. 

Pirmadienį EŽK išplatino pareiškimą, kuriame pasmerkė pasipiktinimą keliančius išpuolius prieš Rūtą Vanagaitę, kuri pareiškė esą su sovietų okupacija kovojusių partizanų vadas Adolfas Ramanauskas-Vanagas galėjo būti susijęs su Holokaustu, bei sprendimą išimti iš prekybos jos knygas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder