Saulius Skvernelis - populiariausias politikas, jis lenkia prezidentę ir premjerą

Saulius Skvernelis - populiariausias politikas, jis lenkia prezidentę ir premjerą

Artėjant Seimo rinkimams ne vienos partijos geidžiamu veikėju yra tapęs vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis - pernai ėmę sparčiai kilti šio politiko reitingai dar labiau ūgtelėjo šiais metais ir populiarumu jau pralenkė prezidentę Dalią Grybauskaitę ir premjerą Algirdą Butkevičių, šeštadienį rašo „Lietuvos rytas“.  

Net 59 proc. šalies gyventojų S.Skvernelį vertina palankiai ir tik 12 proc. nepalankiai, o iš institucijų labiausiai pasitikima Vidaus reikalų ministerijai priklausančiais ugniagesiais gelbėtojais bei policija. Tai parodė visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ apklausa.

Prieš mėnesį atliktoje apklausoje S.Skvernelį palankiai vertinančių apklaustų gyventojų buvo daugiau negu 2 procentiniais punktais daugiau - 57,2 proc. , o nepalankiai mažiau - 11,6 proc. 

Populiariausiu visuomenės veikėju tapęs vidaus reikalų ministras gana apčiuopiamai lenkia antrojoje vietoje esantį premjerą Algirdą Butkevičių ir į trečiąją vietą smuktelėjusią prezidentę Dalią Grybauskaitę. Šių dviejų politikų gerbėjų per pastarąjį mėnesį sumažėjo, taip pat padaugėjo svarstančių, kaip juos vertinti - teigiamai ar neigiamai.  

Šįkart teigiamai premjerą įvertino 56,1 proc. respondentų, o prieš mėnesį tokių buvo 60,9 proc. Neigiamai A.Butkevičių vertina 20 proc. respondentų - šiek tiek daugiau negu prieš mėnesį, kada premjerą neigiamai vertino 18,7 proc. apklaustųjų.   

Prezidentę teigiamai sausį pareiškė vertinantys 54,1 proc. apklaustųjų, o prieš mėnesį - 57,2 proc. Neigiamai prezidentę dabar vertina 26,8 proc. respondentų, o praėjusių metų gruodį   jų buvo 25,2 proc.

Po prisipažinimo apie kyšio davimą atsistatydinančią sveikatos apsaugos ministrę Rimantę Šalaševičiūtę teigimai vertina 24,9 proc. respondentų – mažiau negu prieš mėnesį, kada jų buvo 27 proc., o   neigiaamai 33,3   proc. (gruodį - 37,7 proc.)

Libealsąjūdiečių lyderį Eligijų Masiulį teigiamai vertinančių sumažėjo iki 43,8 proc. nuo 44,7 proc. gruodį, tačiau beveik 4 procentiniais punktais padaugėjo tų, kurie jį vertina neigiamai – iki 22,2   proc. nuo 18,5 proc. gruodį.  

Smuko krašto apsaugos ministro Lino Linkevičiaus populiarumas – teigiamai jį vertina 39,8 proc. respondentų (prieš mėnesį buvo 40,5 proc.) , o neigiamai 18 proc., o gruodį tokių tesiekė 16 proc.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis irgi sulaukė mažiau gyventojų palankumo - teigiamai jį vertina 37,8 proc. (prieš mėnesį 41,8 proc.), o neigiamai -   atitinkamai 19 proc. ir 20 proc.  

Vilniaus meras Remigijus Šimašius irgi išbarstė gyventojų palankumą – dabar teigiamai jį vertina 35,2 proc. respondentų (gruodį - 42,7 proc.), o neigiamai 20,6 proc. -   beveik 4 procentiniais punktais daugiau nei prieš mėnesį, kai tokių apklausos dalyvių buvo 16,7 proc.  

Darbo partijos vadovas Valentinas Mazuronis sulaukė 34,1 proc. teigiamų vertinimų  (gruodį - 37,9 proc.), o neigiamai jį vertina 31,1 proc. (29,2 proc.) apklausos dalyvių.  

Į partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderį Rolandą Paksą, žemės ūkio ministrę Virginiją Baltraitienę ir konservatorių lyderį Gabrielių Landsbergį apklaustųjų požiūris šįkart išliko panašus kaip ir gruodį – jie nesulaukė nei daugiau vertinančių teigimai, nei neigiamai.    

Socialinių reikalų ir darbo ministrę Algimantą Pabedinskienę teigimai vertina 4 procentiniais punktais mažiau respondentų, o neigiamai – maždaug procentu daugiau nei prieš mėnesį.  

Energetikos ministrą Roką Masiulį sausį teigiamai vertinančių šiek tiek padaugėjo – maždaug procentiniu punktu, bet daugiau atsirado neigiamai vertinančių - nuo 17, 8 proc. gruodį iki 23,6 proc. dabar.   

Seimo pirmininkę Loretą Graužinienę teigiamai vertina 19,1 proc. (gruodį - 20,7 proc.), o neigiamai 54,2 proc. (55,4 proc.) apklausos dalyvių.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ apklausą vykdė sausio 14-22 dienomis.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder