Saulė "pasiglemžia" soliariumų klientus.

Saulėtas oras pritraukia į paplūdimius ne mažiau žmonių negu ankstesnėmis vasaromis, nors gydytojai saulės spinduliais piktnaudžiauti nepataria. Yra ir kategoriškesnių rekomendacijų, siūlančių deginimosi kaip odos gražinimo būdo apskritai atsisakyti dėl kenksmingo saulės radioaktyvių spindulių poveikio. Kurį laiką buvo paplitusi nuomonė, kad "dirbtinė saulė", arba soliariumai, yra geras, nors ir nepigus būdas įdegti be pavojingo pašalinio efekto (beje, gydytojai ir su tuo nesutinka). Kitais metų laikais "dirbtinė saulė" nurungia tikrąją. O vasarą - priešingai? Apie tai, ar vasarą uostamiestyje soliariumai populiarūs, kalbėjomės su jų darbuotojais.

Vasarą klientų mažiau

Vienos grožio studijos administratorė Raimonda Vaitkienė sakė, kad vasarą klientų sumažėja, ypač karštomis saulėtomis dienomis. Šiaip daugiausia norinčiųjų pasinaudoti soliariumo paslauga salonas sulaukia pavasarį, žmonėms pradėjus ruoštis atostogų sezonui. Taip pat rudenį, kai išsiskyrimas su bronzine oda atrodo toks skaudus, bei prieš šventes. Pasak administratorės, salono soliariume vasarą lankosi daugiausia dirbančios moterys, kurios drybsojimui paplūdimyje paprasčiausiai neturi laiko.
Pašnekovės teigimu, praleidęs soliariume tiek laiko, kiek rekomenduoja specialistas, pagerinsite odos spalvą ir nenudegsite. Administratorė sakė, kad salono soliariume lankosi daugiausia nuolatinės klientės. Vis dėlto net ir jos vasarą čia užsuka nereguliariai, nes atostogaujant atsiranda daugiau pagundų ir galimybių laiką praleisti ne gimtajame mieste.
Soliariumo, įsikūrusio buvusiuose buities rūmuose H. Manto gatvėje, savininkė Audronė Saveikienė pasakojo, kaip kartą pavasario bumo metu pabandė suskaičiuoti soliariumo lankytojus. Per vieną dieną čia spėjo pasideginti daugiau kaip 50 žmonių. O vasarą jų kur kas mažiau - 10-15.

Apsaugos priemonės - būtinos

Ir deginantis soliariume, ir mėgaujantis saule paplūdimyje, reikėtų naudotis specialiais kremais ir losjonais, kurie apsaugo odą nuo kenksmingo spindulių poveikio, padeda įdegti lygiau. "Vieni sako, kad tos priemonės reikalingos, kiti sako, kad ne," - sakė R. Vaitkienė. Salono darbuotojai savo klientams rekomenduoja atsinešti jų pačių pirktas priemones, išbandytas ir patikimas. Beje, yra ir tokių kremų, kuriais galima naudotis, deginantis tiek saulėje, tiek soliariume.
Pasak A. Saveikienės, nors kol kas nereikalaujama, kad soliariume dirbtų medikai, tokia tendencija yra. Soliariumo darbuotojas turėtų patarti klientui, kokios priemonės jam tiks labiausiai, ir nustatyti deginimosi laiką, atsižvelgdamas į jo odos tipą. Daugelis klientų ir patys pageidauja specialisto konsultacijos.
A. Saveikienė pasakojo, kad soliariumas kaip gydomoji priemonė skiriamas sergantiems psoriaze. Kosmetologų jis rekomenduojamas ir paaugliams, turintiems riebią odą, kurią reikia sausinti ir dezinfekuoti.

Ką rinktis?

Vienaip į šį klausimą atsako gydytojai onkologai, kitaip - soliariumų darbuotojai. Jeigu deginimosi atsisakyti nenorite, apsilankykite pas kosmetologą ir pasirūpinkite odos apsauga. Visiems žinoma, kad praleisti paplūdimyje visą dieną nėra sveika, o apskritai degintis geriausia specialistų rekomenduojamomis valandomis. Šiuo atžvilgiu soliariumas patogesnis: "Čia gali eiti visą dieną - užsukti tada, kai turi laisvą minutę. Šitaip sutaupai laiko," - sakė A. Saveikienė. Taigi kur eiti - i soliariumą ar į paplūdimį? Akivaizdu, kad šį žmogaus pasirinkimą lemia tiek jo asmeninis patyrimas, tiek gyvenimo būdas ir finansinės galimybės. Universalių patarimų nėra.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder