Sartų žirgų lenktynės vyks vasario 4-ąją

Sartų žirgų lenktynės vyks vasario 4-ąją

Tradicinės žirgų lenktynės "Sartai 2012" dėl šalčių nenukeliamos, jos vyks, kaip ir planuota - vasario 4-ąją.

Šiemet Dusetose varžysis 90 greičiausių ristūnų. Sulauksime net 18 žirgų iš Latvijos, Estijos ir Rusijos. Be kitų naujovių,šiemet į Dusetas atvykę žiūrovai pirmą kartą galės stebėti ir šunų kinkinių Didžiojo prizo lenktynes, kuriose varžysis Lietuvos šunų kinkinių sporto federacijai priklausiančių trijų klubų augintiniai.

Pirmą kartą Dusetose rengiamose tokio tipo lenktynėse bus varžomasi trijose rungtyse - dviejų, keturių ir šešių šunų kinkinių.

Varžybų programa bus panaši į pernykštę, todėl ledo takeliuose aršiausia kova virs dėl dešimties pagrindinių prizų, iš kurių šiemet 4 (pernai - 3) bus tarptautiniai, o 6 - nacionaliniai.

Pirmą kartą žiūrovai šiemet galės pamatyti ir lenktyniaujančius sunkiuosius žemaitukus, dėl unikalių žygių itin išpopuliarėjusius pastaraisiais metais.

Naujovė bus ir šunų kinkinių didžiojo prizo lenktynės, vyksiančios hipodromo vidinėje dalyje įrengtoje specialioje trasoje. Šiose varžybose dalyvaus visi stipriausi Lietuvos sportininkai, o kitąmet jau tikimasi ir užsienio svečių.

Kaip ir kasmet, jau nuo 8 valandos ryto bus atvertos visos automobilių stovėjimo aikštelės, o oficiali šventės pradžia - 10 valandą.

Beje, ankstesniais metais Sartų renginys baigdavosi jau apie trečią valandą, tačiau šiemet, praplėtus lenktynių ir koncertinę programą, pabaiga numatyta jau pavakare - 18 val.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder